• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Boží bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boží bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

100 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 50
      g ořechy
    • 210
      g tuk Hera nebo na půl s máslem
    • 100
      g cukr mletý
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
  • Na zdobení
    • 1
      balíček čokoládová poleva tmavá (např. Dr. Oetker)
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout nejlépe do druhého dne. Pak z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na malé dílky, do každého dílku vmáčkneme lískové jádro - je jich potřeba 100-150 g a zakulatíme. Z uvedené dávky je celkem 100 kusů kuliček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C asi 15 minut. Studené kuličky zdobíme rozehřátou polevou.
2
Jsou rychlé, výborné a hezky vypadají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 5. 6. 2015 10:55

    Nic moc. Na nás suché a drobivé. Možná kdyby se namočily do čokolády celé, tak by byly lepší.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka | 24. 11. 2014 19:57

    Těsto dobré, akorát místo lískáčů jsem tam dávala lentilku (lískáče moc nemusíme). Jen bych tam dala více cukru, jsou takové "bez chuti", resp. nejsou moc sladké, i když někomu to může vyhovovat a mezi kupou přeslazeného cukroví se pak třeba budou vyjímat :) pekla jsem je cca 18 minut (zapomněla jsem na ně) a už byly trošičku vysušené, ale to bude tím dlouhým pečením. Udělám ještě jednu várku a ta už určitě bude výýýborná :-) Recept si zařadím mezi každoroční cukroví :) Pozn.: pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160°C

  • Astoreth | 20. 12. 2012 08:55

    moc dobré, dělala jsem už po druhé, akorát ta doba pečení mi nevyšla - dělala jsem dvojnásobně a to mám "supr" troubu :O

  • Karolínka Juhászová | 6. 12. 2012 20:26

    Ve škole jsme dostali ůkol aby jsme si našli na internetu recept na vánoční dobrůtky a napsali ho na papír.Budeme ho ve škole číst a já si vybrala zrovna tenhle moc se mi líbí takže si ho du zrovna dnes psát.Doufám že se bude spolužákům líbit a že jim bude chutnat. :-) ;-) 8-) O:-) :-)) <:-) <3

  • Janina | 30. 11. 2011 10:08

    Dneska jsem je dělala a rozplácli se mi...neví někdo proč...možná tukem...nevim..škoda. :-(

  • renika | 17. 3. 2011 15:45

    Delam podobne,s liskovymi orisky,ktere je lepe predem namocit do vody.Do testa se dava troska rumu a po upeceni balim ve vanilkovem cukru.

  • KlaraS
    KlaraS | 23. 12. 2010 17:17

    Vypadá to krásně!! To určitě zkusím :-)

  • Lucie T. | 16. 12. 2010 15:10

    Toto je naprosto výborný recept, dnes jsem dělala jen kakaové, protože světlých už mám hodně, ale nejen, že to vypadá krásně, ale chutná to ještě líp. Pokud nejsou vlašáky ( já je nesehnala ) použila jsem liskáče a je to v pohodě. S tou citronovou kůrou je jasné, že se tam dává troška, je to stejné jako s kořením.

  • kakuska2001 | 12. 12. 2010 10:12

    no vypada to sice hezky ale jeste to vyskousim :-[

  • ztracenka
    ztracenka | 10. 12. 2010 12:37

    Nemusí se tam dávat vůbec nabo jen trocha ( na špičku nože)

  • Thaya | 9. 12. 2010 21:04

    Chtělo by to trochu lépe udat množství té citronové kůry. Nemam páru, kolik jí tam mám dát. :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Ořechy Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

160
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
74
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
64
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Bounty - kokosové tyčinky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty řezy
Bounty řezy
Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
Boží penne rigate
Boží penne rigate
Boží vločková polévka
Boží vločková polévka
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact