• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Boží bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boží bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

100 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 50
      g ořechy
    • 210
      g tuk Hera nebo na půl s máslem
    • 100
      g cukr mletý
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
  • Na zdobení
    • 1
      balíček čokoládová poleva tmavá (např. Dr. Oetker)
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout nejlépe do druhého dne. Pak z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na malé dílky, do každého dílku vmáčkneme lískové jádro - je jich potřeba 100-150 g a zakulatíme. Z uvedené dávky je celkem 100 kusů kuliček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C asi 15 minut. Studené kuličky zdobíme rozehřátou polevou.
2
Jsou rychlé, výborné a hezky vypadají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 5. 6. 2015 10:55

    Nic moc. Na nás suché a drobivé. Možná kdyby se namočily do čokolády celé, tak by byly lepší.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka | 24. 11. 2014 19:57

    Těsto dobré, akorát místo lískáčů jsem tam dávala lentilku (lískáče moc nemusíme). Jen bych tam dala více cukru, jsou takové "bez chuti", resp. nejsou moc sladké, i když někomu to může vyhovovat a mezi kupou přeslazeného cukroví se pak třeba budou vyjímat :) pekla jsem je cca 18 minut (zapomněla jsem na ně) a už byly trošičku vysušené, ale to bude tím dlouhým pečením. Udělám ještě jednu várku a ta už určitě bude výýýborná :-) Recept si zařadím mezi každoroční cukroví :) Pozn.: pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160°C

  • Astoreth | 20. 12. 2012 08:55

    moc dobré, dělala jsem už po druhé, akorát ta doba pečení mi nevyšla - dělala jsem dvojnásobně a to mám "supr" troubu :O

  • Karolínka Juhászová | 6. 12. 2012 20:26

    Ve škole jsme dostali ůkol aby jsme si našli na internetu recept na vánoční dobrůtky a napsali ho na papír.Budeme ho ve škole číst a já si vybrala zrovna tenhle moc se mi líbí takže si ho du zrovna dnes psát.Doufám že se bude spolužákům líbit a že jim bude chutnat. :-) ;-) 8-) O:-) :-)) <:-) <3

  • Janina | 30. 11. 2011 10:08

    Dneska jsem je dělala a rozplácli se mi...neví někdo proč...možná tukem...nevim..škoda. :-(

  • renika | 17. 3. 2011 15:45

    Delam podobne,s liskovymi orisky,ktere je lepe predem namocit do vody.Do testa se dava troska rumu a po upeceni balim ve vanilkovem cukru.

  • KlaraS
    KlaraS | 23. 12. 2010 17:17

    Vypadá to krásně!! To určitě zkusím :-)

  • Lucie T. | 16. 12. 2010 15:10

    Toto je naprosto výborný recept, dnes jsem dělala jen kakaové, protože světlých už mám hodně, ale nejen, že to vypadá krásně, ale chutná to ještě líp. Pokud nejsou vlašáky ( já je nesehnala ) použila jsem liskáče a je to v pohodě. S tou citronovou kůrou je jasné, že se tam dává troška, je to stejné jako s kořením.

  • kakuska2001 | 12. 12. 2010 10:12

    no vypada to sice hezky ale jeste to vyskousim :-[

  • ztracenka
    ztracenka | 10. 12. 2010 12:37

    Nemusí se tam dávat vůbec nabo jen trocha ( na špičku nože)

  • Thaya | 9. 12. 2010 21:04

    Chtělo by to trochu lépe udat množství té citronové kůry. Nemam páru, kolik jí tam mám dát. :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Ořechy Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
66
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
40
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
35
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Andrea Verešová: Trik s mini, pak okouzlila svého ex Jágra!

Andrea Verešová: Trik s mini, pak okouzlila svého ex Jágra!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Bounty - kokosové tyčinky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty řezy
Bounty řezy
Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
Boží penne rigate
Boží penne rigate
Boží vločková polévka
Boží vločková polévka
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact