• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Boží bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boží bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

100 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 50
      g ořechy
    • 210
      g tuk Hera nebo na půl s máslem
    • 100
      g cukr mletý
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
  • Na zdobení
    • 1
      balíček čokoládová poleva tmavá (např. Dr. Oetker)
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout nejlépe do druhého dne. Pak z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na malé dílky, do každého dílku vmáčkneme lískové jádro - je jich potřeba 100-150 g a zakulatíme. Z uvedené dávky je celkem 100 kusů kuliček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C asi 15 minut. Studené kuličky zdobíme rozehřátou polevou.
2
Jsou rychlé, výborné a hezky vypadají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boží vločková polévka

Boží vločková polévka

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 5. 6. 2015 10:55

    Nic moc. Na nás suché a drobivé. Možná kdyby se namočily do čokolády celé, tak by byly lepší.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka | 24. 11. 2014 19:57

    Těsto dobré, akorát místo lískáčů jsem tam dávala lentilku (lískáče moc nemusíme). Jen bych tam dala více cukru, jsou takové "bez chuti", resp. nejsou moc sladké, i když někomu to může vyhovovat a mezi kupou přeslazeného cukroví se pak třeba budou vyjímat :) pekla jsem je cca 18 minut (zapomněla jsem na ně) a už byly trošičku vysušené, ale to bude tím dlouhým pečením. Udělám ještě jednu várku a ta už určitě bude výýýborná :-) Recept si zařadím mezi každoroční cukroví :) Pozn.: pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160°C

  • Astoreth | 20. 12. 2012 08:55

    moc dobré, dělala jsem už po druhé, akorát ta doba pečení mi nevyšla - dělala jsem dvojnásobně a to mám "supr" troubu :O

  • Karolínka Juhászová | 6. 12. 2012 20:26

    Ve škole jsme dostali ůkol aby jsme si našli na internetu recept na vánoční dobrůtky a napsali ho na papír.Budeme ho ve škole číst a já si vybrala zrovna tenhle moc se mi líbí takže si ho du zrovna dnes psát.Doufám že se bude spolužákům líbit a že jim bude chutnat. :-) ;-) 8-) O:-) :-)) <:-) <3

  • Janina | 30. 11. 2011 10:08

    Dneska jsem je dělala a rozplácli se mi...neví někdo proč...možná tukem...nevim..škoda. :-(

  • renika | 17. 3. 2011 15:45

    Delam podobne,s liskovymi orisky,ktere je lepe predem namocit do vody.Do testa se dava troska rumu a po upeceni balim ve vanilkovem cukru.

  • KlaraS
    KlaraS | 23. 12. 2010 17:17

    Vypadá to krásně!! To určitě zkusím :-)

  • Lucie T. | 16. 12. 2010 15:10

    Toto je naprosto výborný recept, dnes jsem dělala jen kakaové, protože světlých už mám hodně, ale nejen, že to vypadá krásně, ale chutná to ještě líp. Pokud nejsou vlašáky ( já je nesehnala ) použila jsem liskáče a je to v pohodě. S tou citronovou kůrou je jasné, že se tam dává troška, je to stejné jako s kořením.

  • kakuska2001 | 12. 12. 2010 10:12

    no vypada to sice hezky ale jeste to vyskousim :-[

  • ztracenka
    ztracenka | 10. 12. 2010 12:37

    Nemusí se tam dávat vůbec nabo jen trocha ( na špičku nože)

  • Thaya | 9. 12. 2010 21:04

    Chtělo by to trochu lépe udat množství té citronové kůry. Nemam páru, kolik jí tam mám dát. :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Ořechy Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

83
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
28
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Jen pro silné žaludky: Drsný úraz Jana Révaie!

Jen pro silné žaludky: Drsný úraz Jana Révaie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Bounty - kokosové tyčinky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty řezy
Bounty řezy
Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
Boží penne rigate
Boží penne rigate
Boží vločková polévka
Boží vločková polévka
  • Recepty.cz
  • Boží bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact