Ovoce do boule volíme dle chuti, může být čerstvé, které je do boule lepší, či kompotované. Nakrájíme na menší kousky např. pomeranč, ananas, broskve a zasypeme cukrem a zastříkáme vodkou, necháme cca 2 hodiny v chladu uležet, aby se ovoce nasáklo alkoholem a cukrem.
2
Poté zalijeme bílým či růžovým vínem a dáme do chladu a podáváme. Nejlepší je začít ráno, v poledne dolít vínem a večer se může boule podávat. Boule se musí chodit promíchávat, aby se cukr rozpustil.
3
Kdo by chtěl volit méně alkoholickou variantu, tak se vodka nedává vůbec, jen se ovoce zasype cukrem a po 4 h se může dolít bílým či růžovým vínem nebo úplně nealkoholická varianta - místo vína se dává džus.
4
POZNÁMKA: Někdo místo vína dává šampus, ten se ale dává do skleniček těsně před podáním, aby nevyprchaly bublinky.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.