• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bouillabaisse-rybí polévka

autor: martinahayek
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bouillabaisse-rybí polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na polévku
    • 3,10
      kg ryby různé odkrojky a kusy (např. treska, rozpušnice, štítník apod.) 2,5 kg + plátky z mníka a ryb, které
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks fenykl hlíza (sladký)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks brambory rozvařená
    • 3
      ks rajčata dužnatá
    • 1
      ks feferonka čerstvá
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka několik
    • šafrán trochu
  • Na Rouille
    • 2
      ks červené feferonky mladé, čerstvé
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      špetka šafrán mletý
    • 1
      ks brambory středně velká
    • 1
      žloutek
    • olivový olej trochu
    • 3
      lžíce rybí vývar (2-3)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
2
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi vmícháme rybí odkrojky a krátce podusíme.
3
Na řadu přichází bylinky a koření. Do polévky přidáme tolik studené vody, aby přísady včetně ryb byly zalité. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Na povrchu se utvoří pěna, kterou sebereme, snížíme plamen a vaříme ještě asi hodinu.
4
Mezitím se dáme do přípravy ostré majonézy Rouille. Feferonky zbavíme semínek a najemno je nasekáme. V hmoždíři rozetřeme česnek, sůl a šafrán, poté přidáme i rozvařenou bramboru. Hmotu přendáme do mísy a za stálého tření postupně přidáváme žloutek, olej a rybí vývar – vznikne majonéza.
5
Rybí vývar procedíme přes síto.
6
Majonézu podáváme odděleně. Jako přílohou podáváme bagetu nebo tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Zdravý oběd Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené feferonky Česnek Feferonka Fenykl Fenyklová semínka Olivový olej Pórek Rajčata Rybí vývar Ryby Šafrán Snítka tymiánu Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

78
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
61
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
57
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
50
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
49
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact