• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bouillabaisse-rybí polévka

autor: martinahayek
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bouillabaisse-rybí polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na polévku
    • 3,10
      kg ryby různé odkrojky a kusy (např. treska, rozpušnice, štítník apod.) 2,5 kg + plátky z mníka a ryb, které
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks fenykl hlíza (sladký)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks brambory rozvařená
    • 3
      ks rajčata dužnatá
    • 1
      ks feferonka čerstvá
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka několik
    • šafrán trochu
  • Na Rouille
    • 2
      ks červené feferonky mladé, čerstvé
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      špetka šafrán mletý
    • 1
      ks brambory středně velká
    • 1
      žloutek
    • olivový olej trochu
    • 3
      lžíce rybí vývar (2-3)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
2
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi vmícháme rybí odkrojky a krátce podusíme.
3
Na řadu přichází bylinky a koření. Do polévky přidáme tolik studené vody, aby přísady včetně ryb byly zalité. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Na povrchu se utvoří pěna, kterou sebereme, snížíme plamen a vaříme ještě asi hodinu.
4
Mezitím se dáme do přípravy ostré majonézy Rouille. Feferonky zbavíme semínek a najemno je nasekáme. V hmoždíři rozetřeme česnek, sůl a šafrán, poté přidáme i rozvařenou bramboru. Hmotu přendáme do mísy a za stálého tření postupně přidáváme žloutek, olej a rybí vývar – vznikne majonéza.
5
Rybí vývar procedíme přes síto.
6
Majonézu podáváme odděleně. Jako přílohou podáváme bagetu nebo tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Zdravý oběd Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené feferonky Česnek Feferonka Fenykl Fenyklová semínka Olivový olej Pórek Rajčata Rybí vývar Ryby Šafrán Snítka tymiánu Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Šátečky se zelím
Šátečky se zelím
21
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule
18
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za desítky tisíc!

Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za desítky tisíc!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact