• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bouillabaisse-rybí polévka

autor: martinahayek
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bouillabaisse-rybí polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na polévku
    • 3,10
      kg ryby různé odkrojky a kusy (např. treska, rozpušnice, štítník apod.) 2,5 kg + plátky z mníka a ryb, které
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks fenykl hlíza (sladký)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks brambory rozvařená
    • 3
      ks rajčata dužnatá
    • 1
      ks feferonka čerstvá
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka několik
    • šafrán trochu
  • Na Rouille
    • 2
      ks červené feferonky mladé, čerstvé
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      špetka šafrán mletý
    • 1
      ks brambory středně velká
    • 1
      žloutek
    • olivový olej trochu
    • 3
      lžíce rybí vývar (2-3)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
2
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi vmícháme rybí odkrojky a krátce podusíme.
3
Na řadu přichází bylinky a koření. Do polévky přidáme tolik studené vody, aby přísady včetně ryb byly zalité. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Na povrchu se utvoří pěna, kterou sebereme, snížíme plamen a vaříme ještě asi hodinu.
4
Mezitím se dáme do přípravy ostré majonézy Rouille. Feferonky zbavíme semínek a najemno je nasekáme. V hmoždíři rozetřeme česnek, sůl a šafrán, poté přidáme i rozvařenou bramboru. Hmotu přendáme do mísy a za stálého tření postupně přidáváme žloutek, olej a rybí vývar – vznikne majonéza.
5
Rybí vývar procedíme přes síto.
6
Majonézu podáváme odděleně. Jako přílohou podáváme bagetu nebo tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Zdravý oběd Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené feferonky Česnek Feferonka Fenykl Fenyklová semínka Olivový olej Pórek Rajčata Rybí vývar Ryby Šafrán Snítka tymiánu Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

114
Dýňová tortila
Dýňová tortila
95
Máslové řízky
Máslové řízky
78
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
69
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
65
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact