• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bouillabaisse-rybí polévka

autor: martinahayek
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bouillabaisse-rybí polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na polévku
    • 3,10
      kg ryby různé odkrojky a kusy (např. treska, rozpušnice, štítník apod.) 2,5 kg + plátky z mníka a ryb, které
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks fenykl hlíza (sladký)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks brambory rozvařená
    • 3
      ks rajčata dužnatá
    • 1
      ks feferonka čerstvá
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka několik
    • šafrán trochu
  • Na Rouille
    • 2
      ks červené feferonky mladé, čerstvé
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      špetka šafrán mletý
    • 1
      ks brambory středně velká
    • 1
      žloutek
    • olivový olej trochu
    • 3
      lžíce rybí vývar (2-3)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
2
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi vmícháme rybí odkrojky a krátce podusíme.
3
Na řadu přichází bylinky a koření. Do polévky přidáme tolik studené vody, aby přísady včetně ryb byly zalité. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Na povrchu se utvoří pěna, kterou sebereme, snížíme plamen a vaříme ještě asi hodinu.
4
Mezitím se dáme do přípravy ostré majonézy Rouille. Feferonky zbavíme semínek a najemno je nasekáme. V hmoždíři rozetřeme česnek, sůl a šafrán, poté přidáme i rozvařenou bramboru. Hmotu přendáme do mísy a za stálého tření postupně přidáváme žloutek, olej a rybí vývar – vznikne majonéza.
5
Rybí vývar procedíme přes síto.
6
Majonézu podáváme odděleně. Jako přílohou podáváme bagetu nebo tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Zdravý oběd Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené feferonky Česnek Feferonka Fenykl Fenyklová semínka Olivový olej Pórek Rajčata Rybí vývar Ryby Šafrán Snítka tymiánu Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Buřty na pivě

Buřty na pivě

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Domácí kečup
Domácí kečup
19
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact