• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Boubínské bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Boubínské bramboráčky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boubínské bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • čerstvé houby nebo kus měkkého salámu
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička majoránka
    • 0,50
      ks drcený kmín
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      svazek česnek
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, jemně krájené houby nebo salám, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Na pánvi rozpálíme tuk a sběračkou lijeme těsto.
2
Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráčky s houbami na smetaně

Bramboráčky s houbami na smetaně

Bramboráčky s houbovou omáčkou

Bramboráčky s houbovou omáčkou

Olomoucké bramboráčky

Olomoucké bramboráčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kikina13 | 17. 3. 2015 17:40

    Místo hub jsem dala gothaj a bramboráky pak smažila na másle. Dělala jsem je poprvé v životě a povedly se se. Dávám za jedna.

  • Kikina13 | 17. 3. 2015 17:35

    Dělala jsem se salámem - gothajem a smažila na másle. Dávám za jedna :-P

  • allena89
    allena89 | 1. 10. 2013 14:18

    děkuji za recept! Opravdu výborné, musela jsem dělat ze dvou dávek a nestačila smažit, jak mizely =). Do těsta jsem ještě přidala jedno vajíčko a trochu nastrouhaného sýra. A hřiby jsem osmažila na cibulce.

  • polka | 14. 8. 2013 21:55

    Svazkem se myslí určitě palice s jsou luxusní. :-)

  • planeta | 24. 2. 2013 08:29

    jistě vyzkouším, recept se mi líbí, vyzkouším s hlívou ústřičnou :-)

  • hajaja | 21. 7. 2011 15:57

    S měkkým salámem jsou výborné a na ty houby si musíme ještě chvíli počkat ;-) :-) .

  • zoula | 8. 3. 2011 08:23

    Bramboráčky jsem zkoušela o víkendu, byly moc dobré ! Držela jsem se přesně podle receptu ! Mohu doporučit ! Děkuji za recept a zdravím všechny Ivana

  • Lenka Nagyová | 15. 7. 2009 10:41

    Bramboráčky měly velký úspěch, jen jsem tam podle rad diskutujících přidala vajíčko a místo hrubé mouky hladkou a jídlo na jedničku. Díky za tip!

  • Veronika | 6. 11. 2007 12:02

    Prave jsem dodelala testo a jdu smazit vypada to skvele :)

  • Jitule | 30. 10. 2007 14:48

    No snad budou chutna zítra napíšu zda měli úspěch

  • Slávka Loderová | 23. 10. 2007 19:01

    Výborný recept, pridala som trošku syra, čo mi zostal, inak presne podla receptu a som velmi spokojná. Dakujem Sissi

  • Lukáš | 26. 7. 2007 12:23

    jak si vas tu tak čtu, tak recept vypadá dobre. mám o pozdní oběd postaráno. díky díky

  • lucie sajdlova | 16. 7. 2007 15:58

    Tento recept je za jedna....vyborny..

  • Michal Makovec | 8. 4. 2007 12:55

    ted se tady bratr taky divil,ze se nema davat vajicko...uz se pecou na panvi,tak sem zvedav...

  • Atáner S | 14. 3. 2007 00:52

    Hned zítra jdu na to !

  • danča | 10. 3. 2007 22:19

    bramboráky děláme odjakživa.výborná věc.pocházím totiž y Boubína/ne z pralesa/

  • Šárka | 23. 1. 2007 14:29

    Hledala jsem tip, jak změnit obyč bramborák a našla.Houby tomu dodaly zcela jinou,dobrou chuť.Měla jsem zamrazené podušené houby a ty jsem použila, nemělo to chybu.Všem chutnalo.Těsto jsem udělala klasické s hladkou moukou a vajíčkem.Určitě jej budu opakovat.Děkuji za inspiraci.

  • Josef Řihošek | 8. 12. 2006 19:41

    Musime to taky zkusit

  • rennikaKL | 11. 10. 2006 16:21

    určitě to musím skusit vyoadá to výboorně

  • Mirka | 27. 3. 2006 15:59

    Určitě zkusím,už ted se mi sbíhají sliny!

  • Ilona | 9. 3. 2006 16:15

    už se těším ,jen jestli se to bez vajíček spojí ?

  • Eva | 27. 2. 2006 09:00

    no a při současné kvalitě uzenin je vlastně i ten salám sója :o)), vegetariáni mají zelenou!

  • Eliška | 26. 2. 2006 20:20

    Bramboráčky pro vegetariány co nejedí ani vejce,bezvadné. Chválím

  • Emilia Šípová | 9. 2. 2006 21:47

    Přidala jsem předem na tuku udušené a zmrazené hříbky a bylo výborné

  • gabou | 25. 10. 2005 17:33

    výborné..děkuji za inspiraci

  • zuzanka norisová | 5. 10. 2005 01:20

    Určitě vyzkouším,zní to zajímavě s těmi houbami.Rada vyzkkouším a zaexperimentuji.Diky za další nové recepty.

  • Verca Krausova | 23. 8. 2005 17:15

    moje milovane jidlo, davam do nich jeste spoustu cesneku, jsem cesnekova kralovna :)

  • Lenka | 23. 8. 2005 11:29

    Se sálamem dobré, ještě zkusím s houbami to bude určitě ještě lepší. Děkuji za inspiraci

  • ILča | 16. 8. 2005 21:32

    Už se těším, až jej vyzkouším!

  • jarka | 15. 8. 2005 19:37

    zajímavý recept, který určitě vyskouším.

  • Lenka | 14. 5. 2005 13:09

    Vyzkousejte a uvidite!!Jsou chutne a kazdy dle sve chuti obohati si sam,cim chce toto "jidylko".Je to opravdu dobre.

  • Lenina | 26. 1. 2005 12:59

    Bramboráčky je moje nejzamilovanější jídlo.Už sem jich vyzkoušela nespočítatelně.I tyto jsou velice dobré!Chválím!

  • Ivana Auffahrtová | 7. 1. 2005 20:08

    Bramboráčky s uzeninou a bohatou zeleninovou oblohou jsou vlice dobré

  • Vladka Sedláčková | 9. 11. 2004 15:55

    Přidávám nastrouhaný eidam nebo nakrájené kysané zelí.

  • Ivana Papežová | 1. 11. 2004 16:20

    s houbama skvělé,s uzeninou obyčejné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Česnek Cibule Drcený kmín Hrubá mouka Majoránka Máslo Mléko Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Broskvový dort

Broskvový dort

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Borůvkový tvarohový dort
Borůvkový tvarohový dort
Boříkovo Wrap
Boříkovo Wrap
Bostonské krémové mufiny
Bostonské krémové mufiny
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty řezy
Bounty řezy
Bouřka  /mraky/
Bouřka /mraky/
  • Recepty.cz
  • Boubínské bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact