Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, jemně krájené houby nebo salám, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Na pánvi rozpálíme tuk a sběračkou lijeme těsto.
2
Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova.
děkuji za recept!
Opravdu výborné, musela jsem dělat ze dvou dávek a nestačila smažit, jak mizely =).
Do těsta jsem ještě přidala jedno vajíčko a trochu nastrouhaného sýra.
A hřiby jsem osmažila na cibulce.
polka
|14. 8. 2013 21:55
Svazkem se myslí určitě palice s jsou luxusní. :-)
Bramboráčky jsem zkoušela o víkendu, byly moc dobré ! Držela jsem se přesně podle receptu !
Mohu doporučit ! Děkuji za recept a zdravím všechny Ivana
Lenka Nagyová
|15. 7. 2009 10:41
Bramboráčky měly velký úspěch, jen jsem tam podle rad diskutujících přidala vajíčko a místo hrubé mouky hladkou a jídlo na jedničku. Díky za tip!
Veronika
|6. 11. 2007 12:02
Prave jsem dodelala testo a jdu smazit vypada to skvele :)
Jitule
|30. 10. 2007 14:48
No snad budou chutna zítra napíšu zda měli úspěch
Slávka Loderová
|23. 10. 2007 19:01
Výborný recept, pridala som trošku syra, čo mi zostal, inak presne podla receptu a som velmi spokojná. Dakujem Sissi
Lukáš
|26. 7. 2007 12:23
jak si vas tu tak čtu, tak recept vypadá dobre. mám o pozdní oběd postaráno. díky díky
lucie sajdlova
|16. 7. 2007 15:58
Tento recept je za jedna....vyborny..
Michal Makovec
|8. 4. 2007 12:55
ted se tady bratr taky divil,ze se nema davat vajicko...uz se pecou na panvi,tak sem zvedav...
Atáner S
|14. 3. 2007 00:52
Hned zítra jdu na to !
danča
|10. 3. 2007 22:19
bramboráky děláme odjakživa.výborná věc.pocházím totiž y Boubína/ne z pralesa/
Šárka
|23. 1. 2007 14:29
Hledala jsem tip, jak změnit obyč bramborák a našla.Houby tomu dodaly zcela jinou,dobrou chuť.Měla jsem zamrazené podušené houby a ty jsem použila, nemělo to chybu.Všem chutnalo.Těsto jsem udělala klasické s hladkou moukou a vajíčkem.Určitě jej budu opakovat.Děkuji za inspiraci.
Josef Řihošek
|8. 12. 2006 19:41
Musime to taky zkusit
rennikaKL
|11. 10. 2006 16:21
určitě to musím skusit vyoadá to výboorně
Mirka
|27. 3. 2006 15:59
Určitě zkusím,už ted se mi sbíhají sliny!
Ilona
|9. 3. 2006 16:15
už se těším ,jen jestli se to bez vajíček spojí ?
Eva
|27. 2. 2006 09:00
no a při současné kvalitě uzenin je vlastně i ten salám sója :o)), vegetariáni mají zelenou!
Eliška
|26. 2. 2006 20:20
Bramboráčky pro vegetariány co nejedí ani vejce,bezvadné. Chválím
Emilia Šípová
|9. 2. 2006 21:47
Přidala jsem předem na tuku udušené a zmrazené hříbky a bylo výborné
gabou
|25. 10. 2005 17:33
výborné..děkuji za inspiraci
zuzanka norisová
|5. 10. 2005 01:20
Určitě vyzkouším,zní to zajímavě s těmi houbami.Rada vyzkkouším a zaexperimentuji.Diky za další nové recepty.
Verca Krausova
|23. 8. 2005 17:15
moje milovane jidlo, davam do nich jeste spoustu cesneku, jsem cesnekova kralovna :)
Lenka
|23. 8. 2005 11:29
Se sálamem dobré, ještě zkusím s houbami to bude určitě ještě lepší. Děkuji za inspiraci
ILča
|16. 8. 2005 21:32
Už se těším, až jej vyzkouším!
jarka
|15. 8. 2005 19:37
zajímavý recept, který určitě vyskouším.
Lenka
|14. 5. 2005 13:09
Vyzkousejte a uvidite!!Jsou chutne a kazdy dle sve chuti obohati si sam,cim chce toto "jidylko".Je to opravdu dobre.
Lenina
|26. 1. 2005 12:59
Bramboráčky je moje nejzamilovanější jídlo.Už sem jich vyzkoušela nespočítatelně.I tyto jsou velice dobré!Chválím!
Ivana Auffahrtová
|7. 1. 2005 20:08
Bramboráčky s uzeninou a bohatou zeleninovou oblohou jsou vlice dobré
Vladka Sedláčková
|9. 11. 2004 15:55
Přidávám nastrouhaný eidam nebo nakrájené kysané zelí.