• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bosenský hrnec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bosenský hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg telecí maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 250
      g vepřové maso
    • 1
      kg zelí (Může být i kapusta)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g brambory
    • 250
      g cibule
    • 250
      g rajčata
    • 250
      g paprika
    • 250
      g kořenová zelenina (Mrkev, celer)
    • česnek
    • zelená nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • 2
      dl bílé víno
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme). Zelí nakrájíme také na větší kusy. Vše začneme vrstvit do hliněného [[http://www.kulina.cz/hrnce/|hrnce]]. Nejprve řadu zelí, pak hovězí maso, papriku, fazolové lusky, brambory (malé v celku, větší maximálně čtvrtíme), cibuli a stroužky česneku, rajčata nakrájená na kolečka, kořenovou zeleninu, vepřové maso a takto vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Končíme vrstvou rajčat a kořenové zeleniny, kterou pokryjeme zelenou naťí (petrželovou, celerovou, cibulovou...). Jednotlivé vrsty prosolujeme, pepříme a sypeme paprikou. Vše pak přelijeme olejem a zalijeme vínem a vodou. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Až se vše začne vařit, snížíme teplotu tak, aby hrnec jen lehce probublával a pečeme minimálně 2 hodiny (podle velikosti a tvaru hrnce, počtu řad, "stáří masa", však vaření může trvat až 4 hodiny).
2
Na stůl dáváme hrnec, ve kterém jsme jídlo přípravovali a každý si nakládá sám. Podáváme s bílým chlebem. Do tohoto receptu lze v podstatě spotřebovat veškerou sezónní zeleninu (např. cukety, baklažán, řepu...). Receptů na bosenský hrnec existuje mnoho, v podstatě co rodina, to jiná obdoba receptu, tak snad ani české úpravy tohoto receptu nikoho neurazí. Mám vyzkoušeno, že toto jídlo je i velmi chutné, když se uvaří v hrnci na plotýnce. Necháme ho jen lehce probublávat, neotvíráme, nemícháme, maximálně pootočíme s hrncem.
3
Dobrou chuť, Pile.
4
Originální název: Bosanski lonac
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:46

    Dělám pod soukromým názvem jugoslávské zelí. Ze zeleniny jsem vždy dávala jen tu kořenovou, ale tohle je zajímavá obměna, příště vyzkouším. Jen tedy pokud můžu říct, tak by mě ani nenapadlo tam lít olej - maso je tučné dost, a nezalévám to ani vodou, protože zelí pustí vody dost. S vínem jsem to nezkoušela, ale někdy ke konci dávám kysané zelí, což bude mít podobný účinek. Ale ty špagety, Anonyme, ty tomu na dobré chuti jistě nepřidají, byť je mám jinak ráda. Když si představím, jak se do toho rozvaří, fuj!.

  • Pilence | 9. 8. 2005 18:38

    pro VERU: patrim mezi line kucharky a tak pokud mam mensi brambory, ktere tam davam vcelku, tak zeleninu krajim v obdobnych rozmerech, spis jako spalicky ci velke kostky nez platky. Proto se take nerozvari a je do ceho kousnout. Hned jak hrnec zavari, tak je treba opravdu snizit teplotu trouby ci sporaku na minimum, ktere postacuje k lehkemu probublavani. Pile

  • Anonym | 6. 8. 2005 10:35

    Znám. Výborné jídlo. Přidáváme jako poslední vrstvu vodu - v té se uvaří nalámané špagety, bez míchání.

  • VERA | 5. 8. 2005 18:43

    No teda vůbec to nevypadá špatně,určitě vyzkouším.Mám ráda recepty do jednoho hrnce.Jsem zvědavá,jak vypadá zelenina po čtyřhodinovém varu,tu kořenovou zeleninu mám nastrouhat nebo na kolečka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí
Maso Hovězí Telecí Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Fazolové lusky Hovězí maso Kořenová zelenina Olej Pálivá paprika Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Telecí maso Vepřové maso Voda Zelená nať Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact