• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bosenský hrnec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bosenský hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg telecí maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 250
      g vepřové maso
    • 1
      kg zelí (Může být i kapusta)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g brambory
    • 250
      g cibule
    • 250
      g rajčata
    • 250
      g paprika
    • 250
      g kořenová zelenina (Mrkev, celer)
    • česnek
    • zelená nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • 2
      dl bílé víno
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme). Zelí nakrájíme také na větší kusy. Vše začneme vrstvit do hliněného [[http://www.kulina.cz/hrnce/|hrnce]]. Nejprve řadu zelí, pak hovězí maso, papriku, fazolové lusky, brambory (malé v celku, větší maximálně čtvrtíme), cibuli a stroužky česneku, rajčata nakrájená na kolečka, kořenovou zeleninu, vepřové maso a takto vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Končíme vrstvou rajčat a kořenové zeleniny, kterou pokryjeme zelenou naťí (petrželovou, celerovou, cibulovou...). Jednotlivé vrsty prosolujeme, pepříme a sypeme paprikou. Vše pak přelijeme olejem a zalijeme vínem a vodou. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Až se vše začne vařit, snížíme teplotu tak, aby hrnec jen lehce probublával a pečeme minimálně 2 hodiny (podle velikosti a tvaru hrnce, počtu řad, "stáří masa", však vaření může trvat až 4 hodiny).
2
Na stůl dáváme hrnec, ve kterém jsme jídlo přípravovali a každý si nakládá sám. Podáváme s bílým chlebem. Do tohoto receptu lze v podstatě spotřebovat veškerou sezónní zeleninu (např. cukety, baklažán, řepu...). Receptů na bosenský hrnec existuje mnoho, v podstatě co rodina, to jiná obdoba receptu, tak snad ani české úpravy tohoto receptu nikoho neurazí. Mám vyzkoušeno, že toto jídlo je i velmi chutné, když se uvaří v hrnci na plotýnce. Necháme ho jen lehce probublávat, neotvíráme, nemícháme, maximálně pootočíme s hrncem.
3
Dobrou chuť, Pile.
4
Originální název: Bosanski lonac
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:46

    Dělám pod soukromým názvem jugoslávské zelí. Ze zeleniny jsem vždy dávala jen tu kořenovou, ale tohle je zajímavá obměna, příště vyzkouším. Jen tedy pokud můžu říct, tak by mě ani nenapadlo tam lít olej - maso je tučné dost, a nezalévám to ani vodou, protože zelí pustí vody dost. S vínem jsem to nezkoušela, ale někdy ke konci dávám kysané zelí, což bude mít podobný účinek. Ale ty špagety, Anonyme, ty tomu na dobré chuti jistě nepřidají, byť je mám jinak ráda. Když si představím, jak se do toho rozvaří, fuj!.

  • Pilence | 9. 8. 2005 18:38

    pro VERU: patrim mezi line kucharky a tak pokud mam mensi brambory, ktere tam davam vcelku, tak zeleninu krajim v obdobnych rozmerech, spis jako spalicky ci velke kostky nez platky. Proto se take nerozvari a je do ceho kousnout. Hned jak hrnec zavari, tak je treba opravdu snizit teplotu trouby ci sporaku na minimum, ktere postacuje k lehkemu probublavani. Pile

  • Anonym | 6. 8. 2005 10:35

    Znám. Výborné jídlo. Přidáváme jako poslední vrstvu vodu - v té se uvaří nalámané špagety, bez míchání.

  • VERA | 5. 8. 2005 18:43

    No teda vůbec to nevypadá špatně,určitě vyzkouším.Mám ráda recepty do jednoho hrnce.Jsem zvědavá,jak vypadá zelenina po čtyřhodinovém varu,tu kořenovou zeleninu mám nastrouhat nebo na kolečka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí
Maso Hovězí Telecí Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Fazolové lusky Hovězí maso Kořenová zelenina Olej Pálivá paprika Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Telecí maso Vepřové maso Voda Zelená nať Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Kakaovník

Kakaovník

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
22
Máslové řízky
Máslové řízky
22
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact