• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bosáky s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Bosáky s houbovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bosáky s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg brambory 1.25 kg syrových a zbytek vařených
    • 300
      g hrubá mouka
    • sůl
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule 1-2 ks
    • 10
      ks pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • tymián
    • 2
      hrst sušené houby předem namočené
    • 2
      dl hovězí vývar
    • 0,40
      dl smetana
    • hladká mouka
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
2
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
3
Houbová omáčka: na másle zpěníme cibuli, přidáme pepř, bobkový list, nové koření, tymián a houby.
4
Asi minutku dusíme a zalejeme vývarem.
5
Necháme chvíli provařit a zalejeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Dochutíme octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 22. 10. 2009 07:02

    Dělala jsem z čerstvých hub a bez tymiánu.Byla jsem zvědavá na tu kombinaci chlupatých knedlíků a omáčky z hub.Výborné.Ani maso manželovi nescházelo,takže za 1 a díky za tip.

  • Eva Řezníčková | 16. 1. 2007 20:58

    Tedy to vám řeknu - dneska jsem to udělala a nemělo to chybu. A Zdence moc děkuji za ten nápad s chlupatýma knedlíkama - výborný!!!!!

  • zdenka Korábová | 10. 1. 2007 15:11

    No samozřejmě, naprostá bašta, díky za připomenutí starého receptu. A ještě zrychlení - ve všední den dělám chlupáče z pytliku brknedl dle návodu a přistrouhámna struhadle na jemno syrové brambory - asi dvě velké a je to vcukuletu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Hrubá mouka Nové koření Ocet Pepř mletý Smetana Sůl Sušené houby Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Apple pie

Apple pie

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta
20
Čevabčiči
Čevabčiči
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bosáky s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact