Studené máslo nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s moukou, cukrem a špetkou soli. Směs nepřepracujte, měla by připomínat spíše drobenku než hotové těsto. Ideální je nehníst celýma rukama, ale pouze konečky prstů, případně zpracovávat těsto pomocí nože.
Do těsta postupně přidávejte studenou vodu. Mělo by být dostatečně vlhké, aby drželo pohromadě, ale nesmí lepit.
3
Hotové těsto zabalte do fólie a nechejte minimálně dvě hodiny uležet v lednici.
4
Z uleženého těsta si kousek schovejte na drobenku, kterou bude koláč posypaný. Větší část použijeme na korpus. Rozválejte těsto na tenký plát a umístěte do máslem vymazané formy. Opatrně jej vtlačte na dno formy i k jejím okrajům. Přečnívající těsto odřízněte.
5
Ještě před pečením těsto propíchejte vidličkou a zatižte. Ideální je použít k tomuto účelu například fazole, které položíte na máslem potřený pečicí papír. Těsto pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 10 minut.