• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na těsto
    • 100
      g máslo (změklé)
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g sušenky (máslové, esíčka, derby)
    • 50
      g cukr krupice
  • Na krém
    • 300
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda (nalámaná)
    • 1
      balení puding (37 g)
    • 1
      ks vanilka
    • 50
      g cukr krupice
  • Na dokončení
    • 2
      lžíce moučkový cukr (na poprášení)
    • 250
      g borůvky

Postup přípravy receptu

1
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte žloutky a nejlépe elektrickým hnětačem zpracujte na drobtovité těsto.
2
2) Těsto vsypte na plech o rozměrech 29 x 20 cm a hezky ho upěchujte.
3
Vytvořte okraj a dno těsta několikrát propíchejte vidličkou. Plech s těstem vložte na 30 minut do mrazáku. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech dejte na střední příčku a pečte asi 15 minut. Vyjměte, nechte zchladnout ve formě a pak těsto opatrně uvolněte a vyndejte, nechte zcela vychladnout.

RADA: Jak snadno vyndat koláč z formy?

4
3) Teď si připravte krém. Z celkového množství mléka odeberte 7 lžic a promíchejte je s pudinkovým práškem. Zbylé mléko, dřeň vyškrábnutou z vanilky i její kůru zahřejte v kastrůlku. Kůru vanilky vyjměte, do kastrůlku vmíchejte pudinkový prášek a za stálého míchání uveďte do varu. Vsypte čokoládu a nechte rozpustit. Přidejte cukr a žloutky a za důkladného prošlehávání nechte jednou přejít varem. Nechte vychladnout, dobře prošlehejte a pak zlehka zatřete ušlehanou smetanu.
5
4) Borůvky propláchněte v cedníku a dobře osušte. Na upečený korpus rozetřete krém, uhlaďte ho a poklaďte borůvkami. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
6
Koláče na bázi sušenek proslavil americký tvarohový koláč cheesecake. Korpus může být i nepečený, kdy se rozdrcené sušenky spojí rozpuštěným máslem, které po vychladnutí ztuhne. Pokud recept udává pečený korpus, je důležité ho před pečením vychladit, těsto bude pak mnohem méně drolivé. Pudinkový prášek náplň hezky zahustí a dobře se s ním pracuje. Zvolte – stejně jako u čokolády – kvalitní značku s jemnou příchutí.

RADA: Tipy na bábovky a koláče z třeného těsta

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lůca | 20. 6. 2014 12:28

    Tak dnes jsem vyzkoušela, pro jistotu jsem přidala ztužovač krému za studena, tak snad to ztuhne!

  • Zuz | 25. 1. 2014 15:58

    Koláč vypadá parádně, můžete mi ale říct proč je ten krém tak řidký?! :-X

  • Sammythe | 10. 5. 2013 17:35

    Kolik těch žloutků? :)

  • Nizi | 13. 2. 2013 22:56

    Kolac byl vyborny, jen mi ten krem neztuhl a byl trochu ridky. Ale lzickou se to jist dalo :-P

  • Anonymous | 17. 10. 2012 22:00

    Nevím proč ale po vmýcháni šlehačky byl krém řídký a už neztuhl.

  • AnneK | 2. 9. 2012 19:41

    Vypadá to opravdu skvěle :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Borůvková
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Puding Smetana ke šlehání Sůl Sušenky Vanilka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

166
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
33
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
18
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou
Borůvkový koláč z křehkého těsta s…
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact