• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč IV.
Napište svůj komentář k receptu

Borůvkový koláč IV.

autor: srammi
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
    • 125
      ml mléko
    • 10
      g droždí
    • 1
      lžíce tuk
    • 3
      lžíce cukr 2-3
  • Drobenka
    • 150
      g hrubá mouka
    • 100
      g hera
    • kokos mletý - nemusí být
    • 100
      g cukr
  • Ovoce
    • strouhanka Trocha - Strouhanku můžeme nahradit strouhaným perníkem nebo rozdrobenými piškoty, které nám poslouž
    • 1
      l borůvky nebo jiné ovoce dle chuti

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** všechny suroviny smícháme vařečkou s teplým (ne HORKÝM) mlékem, nezaděláváme kvásek, výsledek má konzistenci hustšího litého těsta. Mísu přikryjeme igelitem a dáme na 30 min. kynout. Poté rozetřeme na dobře vymazaný plech (nebo vyložíme pečícím papírem) a ještě necháme 10 minut kynout. Poté poklademe ovocem, posypeme strouhankou (nutné hlavně v zimě, pokud pracujeme s mraženým ovocem), aby se borůvky neroztékaly a nepřipalovaly, zasypeme drobenkou a zvolna pečeme 25-30 minut.
2
POZOR na jablka či švestky je lépe dát dvojitou porci těsta.

RADA: 7 nejlepších moučníků z jablek

3
Poznámka: Navrch nakonec můžeme přidat i strouhaný tvaroh

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Nepečený cheesecake s omáčkou z čerstvých borůvek

Nepečený cheesecake s omáčkou z…

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Cupcakes s borůvkovým srdcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LucyBlack | 14. 12. 2015 08:06

    Dobrý recept.. Sice první den, pár hodin po upečení, chutnal hodně po droždí, ale po uležení už je to dobré. S namočenýma rukama se s těstem pracuje dobře :-) Dělala jsem s malinami - doporučuji. Děkuji. :-)

  • K.K. | 10. 12. 2015 19:34

    Nám taky moc chutnalo, část mouky jsem nahradila polohrubou (hladká došla), těsto jsem vypracovávala v pekárně a nějak výrazně lepivé mi nepřišlo. S namočenýma rukama nebyl problém s těstem pracovat. Těsto jsem dala pouze na poloviční plech a koláč vyšel dost vysoký - podle obrázku a množství posypky bylo asi myšleno na normální plech.

  • Jiřina | 24. 8. 2014 11:46

    Výborný recept, i když jsem se bála kynutého těsta, nic lepšího jsem zatím nevytvořila, je výborný, chválím :-) :-)

  • Lucie V | 25. 7. 2014 16:21

    výborný recept těsto je super stačí si namočit ruce když se roztahuje :-P ,místo kokosu jsem dala tvrdý tvaroh moc dobrý :-) ;-)

  • develina | 19. 7. 2014 17:20

    Je fakt,že se s těstem hůř pracuje,ale výsledek je suprový! Dělám dost často a vždycky zmizí téměř nadzvukovou rychlostí,takže - dík za recept. :-)

  • develina | 19. 7. 2014 17:20

    Je fakt,že se s těstem hůř pracuje,ale výsledek je suprový! Dělám dost často a vždycky zmizí téměř nadzvukovou rychlostí,takže - dík za recept. :-)

  • Petra | 18. 7. 2014 12:02

    Těsto bylo i po 30 minutách lepivé,nešlo s ním nic dělat, at jsem přidala co jsem přidala lepilo se k sobě a tak představa jak tohle někdo "roztírá" je nereálná....Nakonec jsem ho nechala ještě chvíli vykynout a jsou z toho perfektní české kynuté koláče .... Netuším kde se stala chyba a to jsem všechno odvážila do gramu podle receptu.... za recept i přesto velký dík,protože tak dobré kynuté těsto jsme na koláče doma ještě nejedli . :-)

  • Lemoni2314 | 14. 7. 2014 00:38

    Výborný, určitě upeču znovu :-)

  • Romana | 8. 5. 2014 13:42

    Horší těsto na zpracování jsem neviděla a to nejsem začátečnice.

  • Misa | 1. 8. 2013 07:42

    Perfektni kolac, vyborny! Urcite udelam znovu.

  • Katjan | 17. 7. 2013 15:13

    Díky moc za tenhle recept - je to jednoduché, rychlé a ukrutánsky dobré!!! A není přeslazený - nemusela jsem ani, jako obvykle, snižovat množství cukru na polovinu, opravdu velmi, velmi chutné, celá rodina má modré tesáky.

  • RauM
    RauM | 10. 1. 2012 13:51

    můj původní recept pod starým přihlášením si musím pochválit i teď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Borůvková
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Kokos Mléko Strouhanka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Halušky

Halušky

Banánový dort

Banánový dort

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Minestrone

Minestrone

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
71
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Borůvkový koláč
Borůvkový koláč
Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact