• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč III.
Napište svůj komentář k receptu

Borůvkový koláč III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Borůvkový koláč III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g tvaroh
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 75
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Poleva
    • 300
      g zakysaná smetana
    • 3
      ks žloutek
    • 75
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce škrob
    • borůvky

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme tužší těsto, kterým naplníme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Okraje malinko zvýšíme. Na těsto nasypeme borůvky a zalijeme našlehanou polevou z kysané smetany. Pekáč dáme do předem vyhřáté trouby (asi na 190 °C) a pečeme 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milanbarta | 22. 7. 2012 15:07

    Teď jsem ho vytáhl z trouby, přidal jsem trochu mléka, aby se s těstem lépe pracovalo. Jinak nemá chybu.

  • Danda | 14. 3. 2011 17:31

    Dobrý den. Je mi teprve 11 ale výsledek byl vynikající. Buchta je výtečná a musím říct že to je výborný recept jen do ťesta jsem přidal trochu bílků.

  • Bára Jagerská | 4. 9. 2009 19:14

    dobrý den, mám pocit, že dneska všechno vojtím, už 2. recept, který mi nevychází dle mých představ:1.těsto je příliš husté, musela jsem ho na plech dávat po kouskách ručně, tak doufám, že se mi koláč nepřipeče...to me přivedlo k myšlence2. zda se ten koláč nemá pést v pekáči s oušky? já ho teď peču na plechujinak myslím, že ingredience jsou dobré, tak očekávám, že i nám bude chutnat, ale ta práce..jo a pišlo mi i málo té "zálivky"prosím, kde je problém? diky moc a přeji dobrou chuť

  • Hana Mahlová | 29. 8. 2009 22:53

    Dnes jsem pekla, chuťově úžasný, jen se mi to těsto na plech hodně špatně dávalo, je dost tuhé, tak nevím, jestli jsem něco nezvrtala..:)

  • tereza R | 11. 7. 2009 09:38

    Pekla jsem z poloviční dávky,navrch dala zapéct sníh ze zbylých bílků,pokapala medem.Až po dopečení jsem zjistila, že jsem do těsta zapomněla dát olej:-))ale i tak je koláč výborný,trochu hůře se zpracovává těsto,ale všem chutnal.Doporučuji

  • Alena Weissová | 2. 7. 2009 13:48

    Děkuji za výborný recept. Vyzkoušela jsem o víkendu a sklidila úspěch. Všem doporučuji, je to jednoduchý a moc chutný koláč.

  • Radka Křížová | 5. 7. 2008 13:06

    dělala jsem s červeným rybízem a fakt výborný,když jsem uhňácala těsto,měla jswm strach co z toho bude,přišlo mi divný a pořád jsem pročítala,jestli to je opravdu bez vajíček,ale dělala jsem podle receptu,na těsto nasypala vydatně proslazený rybíz a zalila směsí podle receptu,bylo to výborné. zase jedna možnost,jak zužitkovat rybíz,který u nás nikomu moc nejede

  • Radka Křížová | 4. 7. 2008 11:13

    asi to risknu a vyzkouším z červeného rybízu-borůvky nemáme a rybíz jo,moc se u nás nejí a je pottřeba ho spotřebovat...jen to asi trochu přisladím,rybíz je o dost ostřejší

  • kata kubinkova | 30. 6. 2008 21:59

    Před hodinkou jsem kolač dopekla a teď s přítelem ochutnala. Koláč je báječný, křehoučký, zkrátka vynikající....Dávám 1* Do těsta jsem raději taky dala žloutek. Příště to zkusím bez něho protože se těsto dost matlalo, ale výsledek předčil moje očekávání.

  • Anna | 3. 9. 2007 07:14

    Nebyla jsem si jistá,zda do těsta nepatří vejce,tak jsem přidala 1 žlouteka . Vždy jsem dělala pouze kynutý borůvkový koláč. Tady mne zaujala ta smetana.Výborný,rychlý a hlavně "jedlý" koláč.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Rostlinný olej Škrob Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

70
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
32
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact