- U 3 vajec oddělíme bílek od žloutku. Bílky si necháme na ušlehání sněhu a žloutky dáme s dalšími 3. vejci do šlehací nádoby. Přidáme cukr a šleháme do bílé pěny (cca 15min.)
3
Poté přidáme mouku s rozmíchaným kypřícím práškem, kakaem a citronovou kúrou.
4
- Celou směs jen lehce promícháme (nejlépe ručně) a přidáme ušlehané bílky. - - Celou směs rozetřeme na plech a dáme péct do trouby na 170°C / 8 minut. - - - Upečený korpus dáme vychladnout...
5
- Připravíme si kruhové formy, které vyložíme folií a vykrojíme z korpusu plátky.Na každý desert přijdou dva plátky korpusu.
6
!! Příprava krému a sestavení
7
- Všechny ingredience dáme do šlehací mísy a dáme šlehat aby vynikl hladký krém bez hrudek. - tedy 500g čerstého sýra, 170g cukru krupice, 280g smetany na šlehání, 280g zakysané smetany, 9plátků želatiny, 200g mražených borůvek...-
8
- Namočíme plátky želatiny do studené vody.
9
- Mezitím si v mikrovlné troubě ohřejeme mražené borůvky až se odělí štáva tak odebereme několik lžic a rozpustíme v ní měkkou želatinu.
10
- Poté přidáme několik lžic hotového krému do borůvek s rozpuštěnou želatinou aby vše zchlado.
11
- Promícháme a přidáme na 1.vrstvu korpusu připraveného ve formách.
12
- Zakryjeme další vrstvou korpusu a končíme borůvkovým krémem. Dezert je hotov a můžeme ho dát ztuhnout do ledničky.