Kdo by nemiloval cheesecake? Tenhle z korpusem z másla a populárních karamelových sušenek, naplněný lahodným tvarohovým krémem vonícím limetkovou kůrou a čerstvými borůvkami, chutná božsky!
Formu lehce vymažte máslem, na dno dejte arch pečicího papíru, odstřihněte pruh a přitiskněte ho na bok. Do food processoru dejte sušenky a pokrájené studené máslo a umixujte drobenku. Nasypte ji do formy, natěsnejte ji na dno i bok formy a dejte do ledničky.
2
Do mísy robotu dejte smetanový sýr, tvaroh, cukr a pomocí protínací metly pomalu míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidejte vejce, pak šťávu a jemně nastrouhanou kůru z obou limet a škrob.
Na korpus nasypte část borůvek, zalijte je částí krému a takto postupně naplňte korpus. Na dno trouby předehřáté na 180 °C dejte kastrůlek s vodou (díky tomu cheesecake nepopraská), cheesecake dejte na mřížku doprostřed trouby a pečte 15 minut. Poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 45 minut. Cheesecake nechte vychladnout ve formě a poté uložte do ledničky. Ideální je podávat ho druhý den.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)