Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a aroma do pěny, pak vmícháme mouku s kypřidlem, přidáme plátky másla a vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na plech s pečícím papírem a dlaní umačkáme.
2
Těsto posypeme perníkem smíchaným s mákem, vanilkovým cukrem a skořicí, pokapeme smetanou.
3
Pak posypeme čerstvými, rozmraženými nebo kompotovanými (okapanými) borůvkami, zasypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na cca 45 minut na střední teplotu (180°C).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irena Stodolová
|20. 7. 2014 15:12
Lepší koláčjsem nejedla a kdo ochutnal, chtěl další kousek. Byla to trochu sázka na odhad, protože tu nebyl žádný komentář, ale jsem ráda, že jsem do něj šla a zkusila. Diiiiiiiiiiky moc moc.