• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč s jehněčím masem
Napište svůj komentář k receptu

Boršč s jehněčím masem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč s jehněčím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      l hovězí vývar (lze použít i telecí)
    • 100
      g anglická slanina
    • 400
      g červená řepa (oloupaná)
    • 200
      g zelí (pokrájené)
    • kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celeru - očištěné a nakrájené)
    • 1
      ks cibule (oloupaná, nakrájená)
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 0,25
      lžička fenyklová semínka (na dochucení)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak pozvolna vařte hodinu a půl. Kolínka vyjměte, nechte trochu vychladnout a pak oberte čisté maso, rozdělte na menší kousky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou, aby se pročistil. Zatímco překapává, nakrájejte bůček na proužky. V kastrolu rozehřejte zbylý olej, krátce opečte bůček, přidejte všechnu zeleninu a rovněž krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a ocet, zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte zbylé koření‚ nejlépe svázané do uzlíčku z gázy, uveďte do varu, povařte 20 minut. Po 10 minutách přidejte maso. Odstraňte uzlíček s kořením, boršč případně dosolte a podávejte s jemně pokrájeným koprem a kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Eintopf s jehněčím masem

Eintopf s jehněčím masem

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Polévky Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Rusko Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená řepa Červený vinný ocet Cibule Fenyklová semínka Hovězí vývar Jehněčí kolínka Kořenová zelenina Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Sůl Zakysaná smetana Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

138
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
80
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se…
26
Jogurtové řezy
Jogurtové řezy
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč III.
Boršč III.
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
Borůvková buchta
Borůvková buchta
Borůvková limonáda
Borůvková limonáda
  • Recepty.cz
  • Boršč s jehněčím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact