• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boršč s jehněčím masem
Napište svůj komentář k receptu

Boršč s jehněčím masem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč s jehněčím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      l hovězí vývar (lze použít i telecí)
    • 100
      g anglická slanina
    • 400
      g červená řepa (oloupaná)
    • 200
      g zelí (pokrájené)
    • kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celeru - očištěné a nakrájené)
    • 1
      ks cibule (oloupaná, nakrájená)
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 0,25
      lžička fenyklová semínka (na dochucení)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak pozvolna vařte hodinu a půl. Kolínka vyjměte, nechte trochu vychladnout a pak oberte čisté maso, rozdělte na menší kousky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou, aby se pročistil. Zatímco překapává, nakrájejte bůček na proužky. V kastrolu rozehřejte zbylý olej, krátce opečte bůček, přidejte všechnu zeleninu a rovněž krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a ocet, zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte zbylé koření‚ nejlépe svázané do uzlíčku z gázy, uveďte do varu, povařte 20 minut. Po 10 minutách přidejte maso. Odstraňte uzlíček s kořením, boršč případně dosolte a podávejte s jemně pokrájeným koprem a kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Eintopf s jehněčím masem

Eintopf s jehněčím masem

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Polévky Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Rusko Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená řepa Červený vinný ocet Cibule Fenyklová semínka Hovězí vývar Jehněčí kolínka Kořenová zelenina Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Sůl Zakysaná smetana Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

94
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
80
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč III.
Boršč III.
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
Borůvková buchta
Borůvková buchta
Borůvková limonáda
Borůvková limonáda
  • Recepty.cz
  • Boršč s jehněčím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact