• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boršč od Tefalu
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od Tefalu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od Tefalu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 200
      g vepřové maso
    • 1
      ks bílé zelí
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks fenykl
    • 1
      ks červená řepa
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a rajské pyré. Okořeníme a vaříme cca 2 hodiny. Maso pokrájíme a na talíř přidáme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Boršč

Boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 16. 11. 2005 09:13

    Jo, já myslela Michala Kubíčka :)) a psala něco jiného. Jinak boršč dělávám podle receptu Ukrajinský boršč pravidelně na Nový rok.

  • Anonym | 16. 11. 2005 08:23

    Myslím si, že Sanča Fülle i Kuchařka on-line se mýlí, protože paní Marie Vyhnalová reagovala pravděpodobně na komentář Michala Kubíčka. Kdyby reagovala na komentář Michala S. nedávalo by to smysl!

  • Kuchařka on-line | 15. 11. 2005 17:05

    Sanča Fülle: paní Vyhnalová reagovala na komentář pana Michala S. z 21.10.2005. Všimněte si prosím datumu přidání komentáře.

  • Sanča Fülle | 15. 11. 2005 14:21

    Paní Vyhnalová, pan Fidlík není k smíchu, ještě jednou si pozorně přečtěte jeho komentář. Pak zjistíte, že od něj vlastně opisujete.-)Boršč mám moc ráda a zkusila jsem už několik receptů. Tenhle vyzkouším příště.

  • ludmila chroma | 8. 11. 2005 07:37

    Zdravím čtenáře: protože jsem neměla bulvu fenyklu, musela jsem do polévky přidat kysané zelí a trochu ji okyselit octem. Byla by snesla i kopr, pokud by byl doma... Uzené do ní chutově zapadlo.

  • Anonym | 31. 10. 2005 17:51

    Tak jsem zkusila boršč, fenyklovou bulvu jsem nemohla sehnat, jsme malé město :o)) ale nakonec sehnala a je to fakt fakt dobré. Byla jsem až překvapena. Nečekala jsem to. Dobrota, zařazuji do svých zaručených receptů

  • Marie K. | 31. 10. 2005 12:35

    Moc nám chutnalo, doporučuji. Je to zdraví, velmi chutná polévka plná zeleniny. Skvělá chuť!! Děkuji za recept.

  • Fidlík | 25. 10. 2005 18:35

    Ahoj!Ja som žil v Kijeve 3 roky a musím priznať, že ani fazuľu a ani údené mäso som v boršči nikdy nejedol. Taktiež musím priznať, že z ukrajinskej kuchyne to je snáď moje najobľúbenejšie jedlo a keby moje deti neboli také poamerikazované so svinstvami ako Hamburger a pod., tak by sme ho s manželkou určite varili aspoň raz do týždňa.Čo sa týka uvedeného receptu, myslím si, že treba rešpektovať autora a taktiež pozitívne ohlasy tých čitateľov, ktorí recept vyskúšali a si ho pochvaľujú. Ja zostanem pri tom “mojom”, ktorý som si doniesol z Kijeva, bol som pri jeho varení a pre mňa je ten “najlepší”. Napriek tomu si myslím, že každý nový recept môže obohatiť našu kuchyňu a to bez ohľadu na to, či ho rešpektujeme na 100 %, alebo len čiastočne. Tí, ktorí nemali možnosť ochutnať Boršč v autentickom prostredí, či už v reštaurácii, alebo v ukrajinskej rodine, vďaka receptu ho majú možnosť vyskúšať doma. Čo sa týka názvu, o tom samozrejme nediskutujem...

  • Marie Vyhnalova | 23. 10. 2005 07:23

    Milý Michale, co Ti vadí? Název? Jsi k smíchu. Než budeš něco hodnotit, vyzkoušej recept. O to tady v těchto komentářích jde, víš? My jsme včera polévku dělali a je moc dobrá!! Tudíž nám je úplně jedno, zda se jmenuje tak či onak.

  • Ira | 22. 10. 2005 16:04

    Boršč je ukrajinska polévka (není ruská - oni vaří šči ze zelí), a každá žena u nás má svůj recept. Mám moc ráda boršč mé tchyně. Můj boršč má vůbec jinou chut', ale je lehký a zelenina zustává chrupá /asi čerstvá/.

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:42

    Pamatuji si, když v Praze otevřeli Arbat. Tam jsem jedla boršč poprve, pak i jiných státech. Opravdu se připravuje všude úplně jinak. Každý si přidá nebo ubere to, co mu vyhovuje. Tento recept je dobrý. Moc dobrý. Chválím ho a dávám jedna.

  • Michal Kubíček | 21. 10. 2005 08:51

    Vim, ze to asi nezverejnite, ale borsc od Tefalu. !!! Fujtajbl. To uz tady rovnou muzete davat recepty typu Knedlo vepro zelo od Siemense nebo Halusky od Zepteru. Zni to vazne stejne "uzasne".

  • Monika V. | 19. 10. 2005 14:40

    Polévku jsem udělala bez uzeného a i tak byla vynikající. Moc nám chutnalo.

  • Jana Krejčí | 18. 10. 2005 10:33

    Moooc dobré, to se ti moji kluci olizovali až za ušima. Dobroučký papáníčko!

  • Gaba *** | 18. 10. 2005 08:26

    Super, super polévka. Dobrůtka. Chválím :o))

  • Di | 15. 10. 2005 07:44

    Přesto si dovolím ještě jednu malou poznámku o původu boršče. Smažený "vídeňský" řízek rozhodně není původu českého a dokonce ani rakouského. Přesto ho v těchto zemích prakticky považují za své typické jídlo. Moskevský boršč rozhodně existuje, přestože je to ukrajinské národní jídlo. Možná to bude tím, že ho v těchto krajinách vařívali už v době, kdy se ještě východní Slované nedělili na Rusy, Bělorusy a Ukrajince, ale tvořili jeden "národ". Proto mají hodně tradic společných, včetně nejstaršího státu Kyjevské Rusi a třeba včetně boršče - jen ho všude dělají trochu jinak. Diskutovat se dá o čemkoliv, ale proč hned poznámky, Kde jste to slyšela s osmi otazníky. Žádný přece nemůže vědět úplně všechno!!!!!!!!!!

  • Jana Smolíková | 14. 10. 2005 18:36

    Ňamka, ňamka .... super polévka!!

  • Mirka Fořtová | 14. 10. 2005 18:22

    No tady je teda diskuse :o)) A zkoušel někdo tento recept, když jste všichni tak chytří? Boršč je opravdu ukrajinské jídlo. Ale toto se zde snad nehodnotí, či se pletu? Recept je dobrý, chutnalo nám. Síso, místo uzeného špeku jsem dala uzenou rolku a hovězí spíš libovější. Tak ať Vám také chutná!

  • Di | 12. 10. 2005 23:02

    Ano, jedla jsem boršč v Moskvě, ale už to nějaký ten pátek bude.

  • Sísa | 12. 10. 2005 09:20

    A uzené vepřové hrudí je ten uzený špek?Hovězí použít jako na polévku? Jsem začátečník a tak neznám některé názvy. Díky za radu

  • Karel Prokopič | 11. 10. 2005 23:25

    Pravý Rus vám řekne jeden fakt: boršč vůbec není ruské, ale ukrajinské jídlo! Ve většině ruských rodin se nedělá. Mají své šči. Nikde tam nedávají tolik věcí jako v Česku.Např. uzeniny. Hovězí maso se po uvaření VYJME, nakrájí a dává se do boršče až nakonec. Hustý boršč "po česku" Rusy tady moc neuchvacuje. Mám to procestovaný mockrát.

  • Kuchařka on-line | 11. 10. 2005 21:05

    Do moskevského boršče se skutečně přidává šunka a párek. Do kyjevského, který se připravuje ze stejného dílu hovězí a skopového masa se zase přidávají fazole, navinulá jablka, celerová nať a sladká paprika. Černigovský boršč se připravuje z vepřového masa, patizonů, jablíček a fazolí. A tak dále...

  • evka | 11. 10. 2005 19:20

    Já nevím, Di, tys jedla borš přímo v Moskvě? Já jsem teda byla půl roku ve Volgogradu, boršč jsem tam jedla mockrát, ale uzené ani nic podobného tam rozhodně nedávají. Po pravdě řečeno, ani jsem tam uzené nebo šunku nikdy neviděla - neuvěřitelná bída...

  • Di | 11. 10. 2005 15:49

    Třeba v Moskvě Evo, protože do pravého moskevského boršče se dává hovězí maso, šunka a párek.

  • Eva | 10. 10. 2005 12:40

    Dančo, a vy děláte boršč z uzenin????????Kde jste to slyšela?

  • Libuše Kuncová | 8. 10. 2005 17:45

    Nemohu nenapsat jak nám chutnalo! Moc jsme si pochutnali a i když polévky byl velký hrnec, byla hned pryč. A to je u nás co říct :o)

  • Jana Koutová | 2. 10. 2005 08:37

    Tento recept jsem vyzkoušela a polévka je vážně výborná.

  • Danča | 27. 9. 2005 18:02

    Báječný recept!!! Doporučuji všem. Ingredience vytvoří báječnou plnou chuť polévky. Naše rodina nemá ráda párky a uzeniny, proto nás tato úprava borščce nadchla. Je výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená řepa Cibule Fenykl Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Rajčatové pyré Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Fazolový salát

Fazolový salát

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
45
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Boršč od Tefalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact