• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Napište svůj komentář k receptu

Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)

autor: Luxory19
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • maso Hovězí a uzené (nebo vepřové) maso
    • 3
      ks červená řepa střední
    • fazole
    • kořenová zelenina
    • 6
      ks brambory
    • smetana sladká nebo zakysaná
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • pepř mletý
    • sůl
    • moučkový cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme. Kdo má raději sladší verzi boršče, doporučuji bez octa a se sladkou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcus | 9. 11. 2016 13:23

    Popravde jak to tady ctu, vsechny recepty stoji celkem za hovno... kdyz si clovek precte, ze je to borsc od ukrajinsky prababicky, tak by clovek cekal nejakej prastarej zazrak, ale popsany je to tady celkem uboze... vim, co se dava do dobryho borsce a kdyz si nebudu jistej, tak tam hodim neco od oka a bude to platnejsi, nez tenhle recept

  • Tom | 18. 8. 2011 12:33

    Pravý rozdíl mezi Ukrajinským a Ruským borščem je v tom, že do ukrajinského se dává maso a do ruského jen zelenina. Byl jsem na Ukrajině a i takto byl vždy popsaný v jídelních lístcích a když jsme řekli jen boršč, tak vždy ptali jestli Ukrajinský nebo Ruský a rozdíl byl právě jen v tom masu.

  • Karel Prokopič | 2. 3. 2010 10:59

    Boršč je národní jídlo POUZE UKRAJINSKÉ!!! Další státy, včetně Ruska, Polska, Běloruska atd. toto jídlo převzaly a pochopitelně upravily po svém. To není žádný útok proti Rusům, oni sami říkají: naše národní polévka je ŠČI a nikoliv boršč, který se tam v domácnostech ani moc nedělá.V Česku se (podlé mé chuti) dělá boršč vynikající, ale Rusové i Ukrajinci mají připomínky právě v tom smyslu, že toho tam dáváme moc ingrediencí a že je příliš hustý.A k té smetaně, to je také pomýlené: boršč se prostě udělá a kdo chce, tak si to něj PŘED KONZUMACÍ dá smetanu. Budu to tady muset troubit častěji, bludů je v tomto punktu na těchto diskusích hafo.

  • Lucie Šímová | 14. 2. 2010 00:19

    Rozdíl mezi pravým ruským a ukrajinským borščem je v tom, že do ruského se dává zelí a chybí v něm smetana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Fazole Kořenová zelenina Maso Moučkový cukr Nové koření Ocet Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

104
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Tažený štrůdl (závin)
Tažený štrůdl (závin)
21
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
19
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Bohdalová truchlí nad smrtí Krampola: Ode mě si nechal i říct!

Bohdalová truchlí nad smrtí Krampola: Ode mě si nechal i říct!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact