• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Napište svůj komentář k receptu

Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)

autor: Luxory19
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • maso Hovězí a uzené (nebo vepřové) maso
    • 3
      ks červená řepa střední
    • fazole
    • kořenová zelenina
    • 6
      ks brambory
    • smetana sladká nebo zakysaná
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • pepř mletý
    • sůl
    • moučkový cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme. Kdo má raději sladší verzi boršče, doporučuji bez octa a se sladkou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcus | 9. 11. 2016 13:23

    Popravde jak to tady ctu, vsechny recepty stoji celkem za hovno... kdyz si clovek precte, ze je to borsc od ukrajinsky prababicky, tak by clovek cekal nejakej prastarej zazrak, ale popsany je to tady celkem uboze... vim, co se dava do dobryho borsce a kdyz si nebudu jistej, tak tam hodim neco od oka a bude to platnejsi, nez tenhle recept

  • Tom | 18. 8. 2011 12:33

    Pravý rozdíl mezi Ukrajinským a Ruským borščem je v tom, že do ukrajinského se dává maso a do ruského jen zelenina. Byl jsem na Ukrajině a i takto byl vždy popsaný v jídelních lístcích a když jsme řekli jen boršč, tak vždy ptali jestli Ukrajinský nebo Ruský a rozdíl byl právě jen v tom masu.

  • Karel Prokopič | 2. 3. 2010 10:59

    Boršč je národní jídlo POUZE UKRAJINSKÉ!!! Další státy, včetně Ruska, Polska, Běloruska atd. toto jídlo převzaly a pochopitelně upravily po svém. To není žádný útok proti Rusům, oni sami říkají: naše národní polévka je ŠČI a nikoliv boršč, který se tam v domácnostech ani moc nedělá.V Česku se (podlé mé chuti) dělá boršč vynikající, ale Rusové i Ukrajinci mají připomínky právě v tom smyslu, že toho tam dáváme moc ingrediencí a že je příliš hustý.A k té smetaně, to je také pomýlené: boršč se prostě udělá a kdo chce, tak si to něj PŘED KONZUMACÍ dá smetanu. Budu to tady muset troubit častěji, bludů je v tomto punktu na těchto diskusích hafo.

  • Lucie Šímová | 14. 2. 2010 00:19

    Rozdíl mezi pravým ruským a ukrajinským borščem je v tom, že do ruského se dává zelí a chybí v něm smetana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Fazole Kořenová zelenina Maso Moučkový cukr Nové koření Ocet Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

120
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
65
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
53
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
35
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
34
Hermelínové karbanátky s mletým masem
Hermelínové karbanátky s…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Dcera Kubelkové po rozchodu s Mišíkem: Špinavé prádlo pere v novém hnízdečku!

Dcera Kubelkové po rozchodu s Mišíkem: Špinavé prádlo pere v novém hnízdečku!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact