• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od babičky Tamary

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od babičky Tamary
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kořenová zelenina
    • červená řepa
    • cibule
    • uzené maso - vařené
    • vepřová plec
    • hovězí maso
    • zakysaná smetana
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • masox
    • bobkový list
    • nové koření
    • koriandr
    • sůl
    • hladká mouka Event.

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox.
2
Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.
3
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 11. 2010 17:21

    Děkuji, recept jsem zařadil do správné kategorie. Pavel ;-)

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 10:24

    Boršč je polévka

  • Julie | 8. 11. 2010 17:50

    pelměni plněné vždy jen mlétym masem ;-)

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:22

    Borsc je polevka :-D

  • Kamila | 25. 9. 2007 17:32

    To jsou takové ruské těstovinove taštičky plněné masem,houbami, nebo na sladko, ovocem

  • Eva Pelclová | 21. 8. 2007 12:28

    Co to jsou pelmeně???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Koriandr Masox Mletá paprika Nové koření Pepř celý Sůl Uzené maso - vařené Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Máslové řízky

Máslové řízky

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

103
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
49
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact