• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od babičky Tamary

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od babičky Tamary
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kořenová zelenina
    • červená řepa
    • cibule
    • uzené maso - vařené
    • vepřová plec
    • hovězí maso
    • zakysaná smetana
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • masox
    • bobkový list
    • nové koření
    • koriandr
    • sůl
    • hladká mouka Event.

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox.
2
Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.
3
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 11. 2010 17:21

    Děkuji, recept jsem zařadil do správné kategorie. Pavel ;-)

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 10:24

    Boršč je polévka

  • Julie | 8. 11. 2010 17:50

    pelměni plněné vždy jen mlétym masem ;-)

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:22

    Borsc je polevka :-D

  • Kamila | 25. 9. 2007 17:32

    To jsou takové ruské těstovinove taštičky plněné masem,houbami, nebo na sladko, ovocem

  • Eva Pelclová | 21. 8. 2007 12:28

    Co to jsou pelmeně???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Koriandr Masox Mletá paprika Nové koření Pepř celý Sůl Uzené maso - vařené Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

49
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové…
40
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
39
Rychlé rizoto z uzeného kuřete
Rychlé rizoto z uzeného…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact