• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od babičky Tamary

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od babičky Tamary
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kořenová zelenina
    • červená řepa
    • cibule
    • uzené maso - vařené
    • vepřová plec
    • hovězí maso
    • zakysaná smetana
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • masox
    • bobkový list
    • nové koření
    • koriandr
    • sůl
    • hladká mouka Event.

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox.
2
Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.
3
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 11. 2010 17:21

    Děkuji, recept jsem zařadil do správné kategorie. Pavel ;-)

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 10:24

    Boršč je polévka

  • Julie | 8. 11. 2010 17:50

    pelměni plněné vždy jen mlétym masem ;-)

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:22

    Borsc je polevka :-D

  • Kamila | 25. 9. 2007 17:32

    To jsou takové ruské těstovinove taštičky plněné masem,houbami, nebo na sladko, ovocem

  • Eva Pelclová | 21. 8. 2007 12:28

    Co to jsou pelmeně???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Koriandr Masox Mletá paprika Nové koření Pepř celý Sůl Uzené maso - vařené Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

42
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
38
Švestková povidla
Švestková povidla
33
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact