• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od babičky Tamary

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od babičky Tamary
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kořenová zelenina
    • červená řepa
    • cibule
    • uzené maso - vařené
    • vepřová plec
    • hovězí maso
    • zakysaná smetana
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • masox
    • bobkový list
    • nové koření
    • koriandr
    • sůl
    • hladká mouka Event.

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox.
2
Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.
3
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 11. 2010 17:21

    Děkuji, recept jsem zařadil do správné kategorie. Pavel ;-)

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 10:24

    Boršč je polévka

  • Julie | 8. 11. 2010 17:50

    pelměni plněné vždy jen mlétym masem ;-)

  • Daniella O. | 28. 10. 2010 16:22

    Borsc je polevka :-D

  • Kamila | 25. 9. 2007 17:32

    To jsou takové ruské těstovinove taštičky plněné masem,houbami, nebo na sladko, ovocem

  • Eva Pelclová | 21. 8. 2007 12:28

    Co to jsou pelmeně???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Koriandr Masox Mletá paprika Nové koření Pepř celý Sůl Uzené maso - vařené Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

24
Grilovaný losos ve slanině
Grilovaný losos ve…
23
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…
22
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
22
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
21
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Boršč od babičky Tamary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact