• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč Moskevský
Napište svůj komentář k receptu

Boršč Moskevský

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč Moskevský
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí žebra s kostí
    • 250
      g hovězí maso
    • 100
      g šunka
    • 1
      ks kuřecí párek
    • 200
      g červená řepa
    • 80
      g máslo
    • 200
      g hlávkové zelí
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule střední
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na 30g másla.Mírně podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet,aby řepa neztratila barvu.
2
( můžeme použít i sterilizovanou ). Dusíme do měkka pod pokličkou. Na 30g másla podusíme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli nakrájenou na plátky. Podlijeme rovněž trochou vývaru a udusíme do měkka.
3
Z vývaru vyjmeme maso, vývar přecedíme, doplníme na 1 1/2 L, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme do varu.
4
Do vývaru dáme zelí nakrájené na nudličky. Z 20g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou vývar zahustíme.
5
Vaříme 20 minut. Přidáme na větší kousky nakrájené maso, na nudličky nakrájenou šunku,na kolečka nakrájené párky,
6
podušenou zeleninu a řepu. Ještě chvíli povaříme. Smetanu dáváme do talíře při podávání. Jako přílohu volíme černý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč III.

Boršč III.

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Boršč

Boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 1kapr1 | 25. 3. 2011 12:56

    To není pravý moskevský boršč - chybí kopr, nedává se jen mrkev, ale kořenová zelenina, tj. celer a petržel, dávají se párky, ale proč kuřecí nevím?, proč v i ngrediencích není uveden bobkový list, czkr a ocet? Ve vývaru vařízem 15 minut zelí, pak přidáme podeušenou řepu a zeleninu, přidámne biobkový list, celý pepř, osolíme, jíšku a vaříme ještě 40 minut. Nakonec vložíme nakrájené maso, párky a šunku. Porce na talířích zjemníme kyselou smetanou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Hovězí maso Hovězí žebra s kostí Kuřecí párek Máslo Mrkev Rajský protlak Šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
47
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
40
Srbské rizoto
Srbské rizoto
37
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Boršč Moskevský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact