• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boršč III.
Napište svůj komentář k receptu

Boršč III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 120
      g cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 150
      g mrkev
    • 30
      ml ocet
    • 50
      g petržel
    • petrželka nebo kopr
    • 300
      g hovězí maso
    • bobkový list
    • zakysaná smetana
    • vývar
    • 600
      g červená řepa
    • pepř celý 6 zrnek
    • 600
      g hlávkové zelí
    • 40
      g světlá jíška
    • 30
      g cukr
    • 90
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka, ale i jako lehké hlavní jídlo (večeře).
2
Nejdříve si dáme do osolené vody vařit hovězí maso - vývar z něj potom použijeme na boršč.
3
Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme (nastrouháme na krouhači) na hrubé nudličky. Ve větším kastrolu rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájenou červenou řepu, zalijeme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 až 40 minut.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

4
Při dušení řepu občas zamícháme. Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli dusíme zvlášť na zbylém másle asi 20 minut a na závěr zamícháme do dušené zeleniny cukr.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

5
Do zbývajícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené zelí a povaříme je asi 15 minut, potom přidáme udušenou řepu a ostatní zeleninu, jíšku rozmíchanou ve vodě či ve vývaru, pepř, bobkový list a sůl a povaříme společně asi 20 minut.
6
Před podáváním dáme na talíř na kostičky nakrájené hovězí maso, zalijeme hotovým borščem, přidáme lžíci smetany a povrch posypeme drobně nasekanou zelenou petrželí nebo koprem.
7
Poznámka: Místo čerstvé červené řepy můžeme použít sterilovanou červenou řepu. Není potom nutné ji dusit na počátku 30-40 minut, stačí i 15 minut.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč

Boršč

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

    Dobrůtka :)

  • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

    Dobrůtka :)

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:22

    Buráčkový boršč je vynikající polévka.Já nedusím zeleninu tak dlouho,je to zbytečné, ztrácí se tím spousty vitamínů a pěknou červenou barvu.Na másle podusím cibulku,nastrouhaný celer,mrkev,petržel a červenou řepu,vše čerstvé.Trošku cukru a pod pokličkou bez podlévání nejdéle čtvrt hodiny.Pak dám do základního vývaru,dávám i fazole a párek.Na konci zalít sladkou smetanou,dávám půlku.

  • kiki | 22. 1. 2012 11:33

    Luxusní :)

  • MIGULATKO | 1. 11. 2011 08:53

    MNAMKA MOC DOBRÝ. :-D

  • Nikola | 21. 11. 2010 10:49

    Moc nám chutnalo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí maso Máslo Mrkev Ocet Pepř celý Petržel Petrželka Rajský protlak Sůl Světlá jíška Vývar Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

55
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrová zelenina: (nejen)…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jan Saudek slavil 90. narozeniny a říká: Češi jsou svině! A slova o emigraci na Slovensko

Jan Saudek slavil 90. narozeniny a říká: Češi jsou svině! A slova o emigraci na Slovensko

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
Borůvková buchta
Borůvková buchta
  • Recepty.cz
  • Boršč III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact