• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Bori-bori: kukuřičné karbanátky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kukuřičné lupínky
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika mletá
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka přibližně
    • rostlinný olej na smažení
    • 2
      ks banány (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřičné lupínky (můžeme rozdrtit) a strouhanky tolik, aby jsme dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
2
Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran. Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičné kuličky se zeleninou

Kukuřičné kuličky se zeleninou

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cecilka.nn | 27. 6. 2012 09:59

    chut noc moc atd.. stpu kukuricnymi lupinkamy ,, bere celou chut at pridavate co pridavate

  • niobe nightingale | 13. 3. 2009 15:21

    nene, v pohodě - žádný rozzlobování xD ... třeba by se teda sem hodila kontrola pravopisu jako ve wordu .)) ... btw. zítra karbanátky zkouším k obědu, tak snad budou chutnat ;-)

  • recepty 73 | 13. 3. 2009 07:37

    Já to nemyslel ve zlém Niobe,ale poslední dobou se tu řeší vše možné...,nechtěl jsem vás rozzlobit.Mě ta nespisovnost vážně nevadí.To já jsem si připadal jak Horáček s Pažoutem dohromady.Jiří ....a usmějte se...

  • niobe nightingale | 12. 3. 2009 19:44

    počkat, jak to myslíte? já snad žádnou hrubku ve vyjmenovanym slovu neudělala, ne? .D ... jo a děkuju za odpověď!

  • recepty 73 | 12. 3. 2009 18:53

    Zavařenou(bez slaného láku),ale z rozmražené to jde také.Jiří...a nedrážděte svojí češtinou,já se dneska už vyznamenal dost (i za vás)...

  • niobe nightingale | 12. 3. 2009 18:40

    těma kukuřičnejma zrnama myslíte prostě normální kukuřici (mraženou) nebo zavařenou ve slanym/sladkym nálevu? ... ono to je asi vlastně fuk, což? XD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Kukuřičné lupínky Mleté maso - míchané Pálivá paprika Pepř mletý Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Houbový guláš
Houbový guláš
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bombardino
Bombardino
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč III.
Boršč III.
  • Recepty.cz
  • Bori-bori: kukuřičné karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact