• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Bori-bori: kukuřičné karbanátky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kukuřičné lupínky
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika mletá
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka přibližně
    • rostlinný olej na smažení
    • 2
      ks banány (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřičné lupínky (můžeme rozdrtit) a strouhanky tolik, aby jsme dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
2
Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran. Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičné kuličky se zeleninou

Kukuřičné kuličky se zeleninou

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cecilka.nn | 27. 6. 2012 09:59

    chut noc moc atd.. stpu kukuricnymi lupinkamy ,, bere celou chut at pridavate co pridavate

  • niobe nightingale | 13. 3. 2009 15:21

    nene, v pohodě - žádný rozzlobování xD ... třeba by se teda sem hodila kontrola pravopisu jako ve wordu .)) ... btw. zítra karbanátky zkouším k obědu, tak snad budou chutnat ;-)

  • recepty 73 | 13. 3. 2009 07:37

    Já to nemyslel ve zlém Niobe,ale poslední dobou se tu řeší vše možné...,nechtěl jsem vás rozzlobit.Mě ta nespisovnost vážně nevadí.To já jsem si připadal jak Horáček s Pažoutem dohromady.Jiří ....a usmějte se...

  • niobe nightingale | 12. 3. 2009 19:44

    počkat, jak to myslíte? já snad žádnou hrubku ve vyjmenovanym slovu neudělala, ne? .D ... jo a děkuju za odpověď!

  • recepty 73 | 12. 3. 2009 18:53

    Zavařenou(bez slaného láku),ale z rozmražené to jde také.Jiří...a nedrážděte svojí češtinou,já se dneska už vyznamenal dost (i za vás)...

  • niobe nightingale | 12. 3. 2009 18:40

    těma kukuřičnejma zrnama myslíte prostě normální kukuřici (mraženou) nebo zavařenou ve slanym/sladkym nálevu? ... ono to je asi vlastně fuk, což? XD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Kukuřičné lupínky Mleté maso - míchané Pálivá paprika Pepř mletý Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Banánový dortík

Banánový dortík

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

217
Dýňová tortila
Dýňová tortila
138
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
134
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Pikantní burger
Pikantní burger
30
Sýrové bochánky
Sýrové bochánky

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bombardino
Bombardino
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč III.
Boršč III.
  • Recepty.cz
  • Bori-bori: kukuřičné karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact