• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek mák mletý 1-2
    • 2
      hrnek hnědý cukr 1-2
    • 2
      lžíce karob
    • 1
      hrnek mrkvová dřeň
    • 0,50
      hrnek špaldová mouka hladká
    • 2,50
      hrnek žitná mouka hladká i polohrubá
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst lískové oříšky
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      lžička perníkové koření nebo směs skořice, badyán, koriandr, hřebíček, kardamon
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      ks droždí

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce, v důlku z kvasnic a trochy teplé vody necháme vzejít kvásek a vmícháme do těsta. Necháme nakynout cca 1-2 hodiny a upečeme v domácí pekárně nebo klasické troubě.
2
Pečeme v domácí pekárně 70 minut na nízkou teplotu, množství je na největší typ a zaplní formu po okraj (hotový makovec má 2,2 kg, není to žádné Béčko s Éčky jako z obchodu. S jedním hrnkem cukru je málo sladký a hodí se pro mazání medem nebo povidly, s dvěma hrnky je ideální spořádat ho tak, jak vypadne z pekárny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 27. 3. 2009 16:52

    Tak tady sedím a hledím,kde je mobil zapečený v mrkvi,strašně nás pobavil komentář od Amy.Nicméně recept vypadá slibně :o))

  • Amy - | 26. 3. 2009 19:43

    jo, už to vidím, díky

  • Lada Kovářová | 26. 3. 2009 19:40

    Já vidím ošatku, v něm chléb ze kterého je odkrojený plátek. Musíte se na to dívat tak, že je to autorem foceno z vrchu :-)

  • Amy - | 26. 3. 2009 19:08

    Prosím můžu vědět, o je na tom obrázku? Vypadá to jako mobil zapečený v mrkvi, nic v tom neidentifikuji!

  • MartinV | 21. 9. 2007 18:43

    Podzimní verze je zjednodušená: méně mrkve, méně máku nebo i bez něj, 2 hrsti švestek nebo část nahradím hruškami, pro jednoduchost 1,5 lžičky perníkového koření, a bez vajec => prostě co dům dá a na co máme chuť, podzim je ve znamení švestkovníků.

  • Anonym | 31. 8. 2007 11:37

    karob jsou mleté lusky svatojánského chléba.

  • MartinV | 30. 8. 2007 22:18

    Jitko, karob je zdravější náhražka kakaa, bez plísní, prodává se ve zdravé výživě apod; samozřejmě lze použít i pravé kakao. Mrkvovou dřeň používám po odšťavnění mrkve (odpad), můžete použít i jemně strouhanou mrkev nebo naopak nahrubo strouhaná sladká jablka.

  • Jitka Malinová | 30. 8. 2007 15:32

    Martine, prosím vás, co je mrkvová dřeň a co karob ? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Hnědý cukr Karob Lískové oříšky Mák mletý Mrkvová dřeň Perníkové koření Rozinky Skořice Špaldová mouka Sušené švestky Vejce Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
51
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
44
Houbový guláš
Houbový guláš
34
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno
33
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Boloňský guláš na zítra
Boloňský guláš na zítra
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bombardino
Bombardino
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
  • Recepty.cz
  • Bombastický celozrnný makovec s mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact