• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek mák mletý 1-2
    • 2
      hrnek hnědý cukr 1-2
    • 2
      lžíce karob
    • 1
      hrnek mrkvová dřeň
    • 0,50
      hrnek špaldová mouka hladká
    • 2,50
      hrnek žitná mouka hladká i polohrubá
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst lískové oříšky
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      lžička perníkové koření nebo směs skořice, badyán, koriandr, hřebíček, kardamon
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      ks droždí

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce, v důlku z kvasnic a trochy teplé vody necháme vzejít kvásek a vmícháme do těsta. Necháme nakynout cca 1-2 hodiny a upečeme v domácí pekárně nebo klasické troubě.
2
Pečeme v domácí pekárně 70 minut na nízkou teplotu, množství je na největší typ a zaplní formu po okraj (hotový makovec má 2,2 kg, není to žádné Béčko s Éčky jako z obchodu. S jedním hrnkem cukru je málo sladký a hodí se pro mazání medem nebo povidly, s dvěma hrnky je ideální spořádat ho tak, jak vypadne z pekárny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 27. 3. 2009 16:52

    Tak tady sedím a hledím,kde je mobil zapečený v mrkvi,strašně nás pobavil komentář od Amy.Nicméně recept vypadá slibně :o))

  • Amy - | 26. 3. 2009 19:43

    jo, už to vidím, díky

  • Lada Kovářová | 26. 3. 2009 19:40

    Já vidím ošatku, v něm chléb ze kterého je odkrojený plátek. Musíte se na to dívat tak, že je to autorem foceno z vrchu :-)

  • Amy - | 26. 3. 2009 19:08

    Prosím můžu vědět, o je na tom obrázku? Vypadá to jako mobil zapečený v mrkvi, nic v tom neidentifikuji!

  • MartinV | 21. 9. 2007 18:43

    Podzimní verze je zjednodušená: méně mrkve, méně máku nebo i bez něj, 2 hrsti švestek nebo část nahradím hruškami, pro jednoduchost 1,5 lžičky perníkového koření, a bez vajec => prostě co dům dá a na co máme chuť, podzim je ve znamení švestkovníků.

  • Anonym | 31. 8. 2007 11:37

    karob jsou mleté lusky svatojánského chléba.

  • MartinV | 30. 8. 2007 22:18

    Jitko, karob je zdravější náhražka kakaa, bez plísní, prodává se ve zdravé výživě apod; samozřejmě lze použít i pravé kakao. Mrkvovou dřeň používám po odšťavnění mrkve (odpad), můžete použít i jemně strouhanou mrkev nebo naopak nahrubo strouhaná sladká jablka.

  • Jitka Malinová | 30. 8. 2007 15:32

    Martine, prosím vás, co je mrkvová dřeň a co karob ? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Hnědý cukr Karob Lískové oříšky Mák mletý Mrkvová dřeň Perníkové koření Rozinky Skořice Špaldová mouka Sušené švestky Vejce Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
20
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Boloňský guláš na zítra
Boloňský guláš na zítra
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bombardino
Bombardino
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
  • Recepty.cz
  • Bombastický celozrnný makovec s mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact