• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bombardino - horký nápoj
Napište svůj komentář k receptu

Bombardino - horký nápoj

autor: fafejt
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bombardino - horký nápoj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vaječný koňak
    • whisky
    • mléko
    • šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Jestli už vás v zimě na zahřátí omrzel klasický grog či svařák, mám tu pro vás cosi, co jsem prvně ochutnala na horách v Itálii. Zpětně neznám přesné složení, ale zaimprovizovala jsem prvně a uspala jsem celou chalupu.
2
Množství 0,5 l vaječného koňaku a 0,25 l whisky prostě jedinci déle než půl hodinky neustáli a postupně mě opouštěli - směrem do svých pelíšků.
3
Doporučuji tedy každému míchat dle jeho schopnosti ustát alkoholickou a vlastně i kalorickou bombu.
4
Příprava jednoduchá: na plameni v kastrole svařit vaječný koňak a whisky, případně naředit mlékem - moc neochutnávejte, nebo nedovaříte!
5
Naléváme do skleněných pohárů do 3/4, ozdobíme šlehačkou ve spreji, vložíme slámku. Nechť i tato zima rychle uteče - bombardino Vám budiž nápomocno!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikulášův horký nápoj

Mikulášův horký nápoj

Bombardino

Bombardino

Osvěžující nápoj

Osvěžující nápoj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 3. 2. 2015 21:57

    pokakal jsem se

  • Michal | 16. 1. 2015 20:06

    Ale není tam obyč mléko, ale slazené.

  • Helena | 4. 4. 2014 10:54

    http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Calimero http://www.panoramio.com/photo/33698428 ;-)

  • Helena | 4. 4. 2014 10:46

    Ale pak se to jmenovalo kalimero, jsou dva druhy. Sama jsem dovezla z Italie bombardino v lahvi, je tam cukr, mleko, vajecny zloutek, alcohol, aroma, rum, jakesi dve umele zlute 102 a 110. V jinem bombardinu, co jsem videla ve vyloze byla uvedena i whisky. Jinak slozeni se da vygooglovat. :-)

  • roman | 18. 3. 2012 08:48

    nevím ale na horách do toho dávali espresso piccolo, tak jak to má být správně?

  • Sepa | 27. 12. 2010 11:56

    Nesmí se to vařit, jen zahřát na max. 80 °C :-P

  • Nikina Svobodová | 11. 2. 2008 14:15

    Mělo by tam patřit i trochu kafe. Sama jsem sháněla recept nebo spíš poměr ingrediencí, ale bohužel bez úspěchu. Každopádně kafčo by nemělo chybět.

  • fafejt | 10. 1. 2008 12:54

    A je to!..Lyžování je opět za mnou. Party s bombardinem proběhla v poklidu. :-) A protože jsme v partě měli nováčky, našlo bombardino nové příznivce...Paní- slečně Hance děkuju za prima nápad, sama pressovač nevlastním, leč vím, kde tento dobrý nápad ocení!Panu Pazderovi díky za připomínku- poznámku. Tudíž Vážení, prostě to "baj voko" smíchejte, prohřejte,vypijte! :-)Zitě "Záhorské" gratuluji k výkonu! :-)

  • František Pazdera | 27. 12. 2007 00:18

    etylakohol se vaří a tedy intensivně vypařuje již při 80st.... jak dlouho to vaříte na 100 st. C?

  • Lusinda | 18. 12. 2007 20:25

    Bomba-jen nedopadnout jako Alberto Tomba.:o)

  • hana novotna | 18. 12. 2007 18:49

    Bombarďák je výborný. Lze taky mléko propařit párou z pressovače a je to krásně nadýchané.Do skleničky vajas a pak mléko propařit.

  • Iva | 18. 12. 2007 16:31

    Bombardino je opravdu báječné-SKVĚLÁ KOMBINACE INGREDIENCÍ.

  • Zita Matejkova | 18. 12. 2007 11:56

    To jsem pila v Itálii na horách a po 4 jsem lyžovala jak Šárka Záhorská.Výborné,ještě to polévali navrch vaječným koňakem!!!!

  • Gábina H | 18. 12. 2007 11:36

    Bombardino je opravdu lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje
Nápoje Alkoholické Teplé Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Šlehačka Vaječný koňak Whisky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Minestrone

Minestrone

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

54
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
43
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
39
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
36
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Bombardino - horký nápoj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact