• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bombardino - horký nápoj
Napište svůj komentář k receptu

Bombardino - horký nápoj

autor: fafejt
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bombardino - horký nápoj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vaječný koňak
    • whisky
    • mléko
    • šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Jestli už vás v zimě na zahřátí omrzel klasický grog či svařák, mám tu pro vás cosi, co jsem prvně ochutnala na horách v Itálii. Zpětně neznám přesné složení, ale zaimprovizovala jsem prvně a uspala jsem celou chalupu.
2
Množství 0,5 l vaječného koňaku a 0,25 l whisky prostě jedinci déle než půl hodinky neustáli a postupně mě opouštěli - směrem do svých pelíšků.
3
Doporučuji tedy každému míchat dle jeho schopnosti ustát alkoholickou a vlastně i kalorickou bombu.
4
Příprava jednoduchá: na plameni v kastrole svařit vaječný koňak a whisky, případně naředit mlékem - moc neochutnávejte, nebo nedovaříte!
5
Naléváme do skleněných pohárů do 3/4, ozdobíme šlehačkou ve spreji, vložíme slámku. Nechť i tato zima rychle uteče - bombardino Vám budiž nápomocno!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikulášův horký nápoj

Mikulášův horký nápoj

Bombardino

Bombardino

Osvěžující nápoj

Osvěžující nápoj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 3. 2. 2015 21:57

    pokakal jsem se

  • Michal | 16. 1. 2015 20:06

    Ale není tam obyč mléko, ale slazené.

  • Helena | 4. 4. 2014 10:54

    http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Calimero http://www.panoramio.com/photo/33698428 ;-)

  • Helena | 4. 4. 2014 10:46

    Ale pak se to jmenovalo kalimero, jsou dva druhy. Sama jsem dovezla z Italie bombardino v lahvi, je tam cukr, mleko, vajecny zloutek, alcohol, aroma, rum, jakesi dve umele zlute 102 a 110. V jinem bombardinu, co jsem videla ve vyloze byla uvedena i whisky. Jinak slozeni se da vygooglovat. :-)

  • roman | 18. 3. 2012 08:48

    nevím ale na horách do toho dávali espresso piccolo, tak jak to má být správně?

  • Sepa | 27. 12. 2010 11:56

    Nesmí se to vařit, jen zahřát na max. 80 °C :-P

  • Nikina Svobodová | 11. 2. 2008 14:15

    Mělo by tam patřit i trochu kafe. Sama jsem sháněla recept nebo spíš poměr ingrediencí, ale bohužel bez úspěchu. Každopádně kafčo by nemělo chybět.

  • fafejt | 10. 1. 2008 12:54

    A je to!..Lyžování je opět za mnou. Party s bombardinem proběhla v poklidu. :-) A protože jsme v partě měli nováčky, našlo bombardino nové příznivce...Paní- slečně Hance děkuju za prima nápad, sama pressovač nevlastním, leč vím, kde tento dobrý nápad ocení!Panu Pazderovi díky za připomínku- poznámku. Tudíž Vážení, prostě to "baj voko" smíchejte, prohřejte,vypijte! :-)Zitě "Záhorské" gratuluji k výkonu! :-)

  • František Pazdera | 27. 12. 2007 00:18

    etylakohol se vaří a tedy intensivně vypařuje již při 80st.... jak dlouho to vaříte na 100 st. C?

  • Lusinda | 18. 12. 2007 20:25

    Bomba-jen nedopadnout jako Alberto Tomba.:o)

  • hana novotna | 18. 12. 2007 18:49

    Bombarďák je výborný. Lze taky mléko propařit párou z pressovače a je to krásně nadýchané.Do skleničky vajas a pak mléko propařit.

  • Iva | 18. 12. 2007 16:31

    Bombardino je opravdu báječné-SKVĚLÁ KOMBINACE INGREDIENCÍ.

  • Zita Matejkova | 18. 12. 2007 11:56

    To jsem pila v Itálii na horách a po 4 jsem lyžovala jak Šárka Záhorská.Výborné,ještě to polévali navrch vaječným koňakem!!!!

  • Gábina H | 18. 12. 2007 11:36

    Bombardino je opravdu lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje
Nápoje Alkoholické Teplé Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Šlehačka Vaječný koňak Whisky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Kanadský králík
Kanadský králík
32
Jablečné řezy piškotové
Jablečné řezy piškotové
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Bombardino - horký nápoj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact