• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bomba na letní vedra
Napište svůj komentář k receptu

Bomba na letní vedra

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 500
      g tvaroh
    • 0,50
      l bílý jogurt
    • 2
      hrst želatina krystalová nebo 2 balíčky práškové
    • 200
      ml šťáva z kompotu nebo voda, pokud děláme z čerstvého ovoce
    • 3
      lžička med 2-3 , nebo cukr
    • 2
      ks mandarinky
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      plechovka ananasový kompot krájený
    • 1
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, med nebo cukr a umícháme do jednolité hmoty. Přidáme na malé kousky pokrájené ovoce (kompotované nebo čerstvé) a rozinky. Na vlažnou plotýnku (na elektřině na stupeň 2) dáme kastrol se šťávou (či vodou) a vsypeme želatinu. Pomalu ji rozpustíme, mícháme, NESMÍ se vařit! Teplou rozpuštěnou želatinu vlijeme do mísy s ostatními přísadami a dobře zamícháme. Dáme do ledničky a po cca 3 - 4 hodinách je bomba utuhlá. Dá se buď vyklopit vcelku a krájet, nebo se lžící může nandat do pohárů a doplnit čokoládovou zmrzlinou. Ale dobře vychlazená je osvěžující i bez zmrzliny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuba | 21. 6. 2011 14:59

    Ale jdi :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Nel | 21. 6. 2011 14:59

    :-D :-D Otrávit?? Taky o tom přemýšlím .. ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 3. 2011 11:34

    ...med jsem použil do želatiny místo sladidla poprvé.Nemělo to chybu ;-) :-P

  • Jakub Sláma | 29. 7. 2010 16:08

    Ahoj v diskuzi se bavíte o agaru...podívejte se na tyto stránky http://www.prodejbylin.cz/agar_rasa_mleta/index.html :-)

  • Anonym | 7. 1. 2008 23:49

    Kiwi nezhořkne, pokud ho ponoříte před přípravou na chvilku do vroucí vody

  • Anonym | 18. 10. 2007 16:57

    želatiny a kiwi se nebojte, mám s tím velké zkušenosti a ještě se mi nestalo, že by na kiwi někdy neztuhla. Ananas dávám kompotovaný a také bez problémů

  • Anonym | 6. 8. 2007 20:44

    neotravim se potom

  • Danka Snášelová | 22. 7. 2007 19:05

    Děvčata,chtěla bych poradit ohledně želatiny. Tento týden jsem koupila v Intersparu od Dr. Oetkera nový ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ pro přípravu šlehačkových, jogurtových, tvarohových a smetanových dortů a dezertů. Dělá se za STUDENA!!! Na obalu je kromě podrobného návodu na přípravu i recept na pravý italský dezert a i varování v tomto znění. "Nepoužívejte s ČERSTVÝM ananasem, kiwi, fíky a papájou". Želatinový ztužovač jsem ještě nevyzkoušela. Vypadá ale slibně. Vystačí až na 700 g hmoty např. ušlehaná smetana ke šlehání, kysaná smetana, jogurt, tvaroh, rozmačkané ovoce, ovocná dřeň apod. Stojí kolem 15,- Kč.

  • Marika | 22. 7. 2007 12:33

    Nebo vynechejte tu želatinu.

  • Anonym | 4. 7. 2007 15:32

    nevim....

  • Simča Sládková | 11. 6. 2007 22:46

    Pár dní jsem se sem nedostala, ale asi bylo řečeno vše: kiwi je fakt prevít, sice vypadá hezky, ale dost hořkne... no a pak to, že je dobré se řídit receptem na konkrétní želatině... To s těmi enzymy nevím, ale je to možné....

  • Lusinda | 11. 6. 2007 14:22

    Enzym,který brání ve ztuhnutí se jmenuje bromelin.Právě proto je součástí mnoha dietních přípravků a doporučuje se jako základ v léčbě celulitidy.Ale to už jsme trochu jinde..:)))

  • Hedvika | 11. 6. 2007 13:27

    Čerstvý ananas, kiwi, mango, a papaja obsahují enzym, který brání ztuhnutí želatiny. Proč, se mne neptejte:-) nevím, ale v těchto případech použijte kompot.

  • Majka Přidalová | 11. 6. 2007 12:31

    Na 250 ml tekutiny dávám 2 polévkové lžíce agaru, což je vlastně celý malý sáček :) Zatím mi vždy ztuhlo.

  • Gábina H | 11. 6. 2007 12:12

    Majko, dáváte ten agar podle objemu tekutiny, tj. 1 sáček na 250 ml?

  • Majka Přidalová | 11. 6. 2007 11:59

    To neztuhnutí může mít na svědomí také ananas (hlavně čerstvý), ten by se do porkmů se želatinou neměl přidávávat, spolu s kiwi je totiž nabitý enzymy, které zabraňují ztuhnutí želatiny. Přísště zkuste s jiným ovocem. A místo želatiny je výborné použít také agar - mám s ním zkušenosti a v želatinových receptech jim nahrazuji želatinu a vždy mi všechno krásně ztuhlo. Agar není navíc živočišného původu. Tak přeji krásný den a ať se podaří :)

  • Anonym | 10. 6. 2007 20:35

    Podle mého to způsobilo kiwi, kdysi se mi taky přihodilo něco podobného. Alena

  • Tereza - | 10. 6. 2007 20:22

    Do tretice všetko dobré.... Tak snáď teraz už nebudem anonym. Tereza

  • Anonym | 10. 6. 2007 20:15

    Ten anonym som ja:))) Zase som vypadla

  • Anonym | 10. 6. 2007 20:05

    Pavlínka, to je tým kivi, ono niekedy reaguje s mliečnou bielkovinou a zhorkne to. Druhýkrát kivi vynechajte. Želatínu dajte podľa návodu na sáčku, každá želatína je iná. Prepočítajte si želatínu , ktorú máte na množstvo masy, ktoré dostanete v tomto recepte. Neberte striktne tie dve hrsti želatíny, ale dôsledne podľa návodu na sáčku. Riedke to bolo kvôli malému množstvu želatíny.

  • Zdeňka | 10. 6. 2007 19:52

    Pavlínko,a to že bomba neztuhla, způsobilo taky kiwi.Příště ho u moučníků s želatinou radši vynechejte.

  • Zdeňka | 10. 6. 2007 19:48

    Pavlíno,za to zhořknutí může rozhodně kiwi.Stalo se mi to taky,když jsem dala kiwi do ovocného salátu s jogurtem.

  • Pavlína Ž. | 10. 6. 2007 14:19

    Pomoc. Bomba ani po čtyřech hodinách v ledničce neztuhla, a když jsem se hotovila připravit ještě jeden sáček želatiny a náhodou jsem ochutnala, celá bomba musela putovat do záchoda, jelikož nepředstavitelně zhořkla, ač jsem všechny suroviny předem ochutnala. Použila jsem vysokotučný tvaroh, jogurt bez tuku, med, ananas a kiwi. Želatinu od Vitany. Nevíte, kde se mohla stát chyba? Za odpověď předem moc děkuji :-)

  • katka | 10. 6. 2007 13:10

    no fuj vypada to zajímavě

  • Dáša | 4. 3. 2007 08:55

    Včera jsem udělala,dneska ochutnala.Dala jsem 3lžičky medu,cukr žádný.Příště dám o 3lžičky medu více,aby měla sladčí chuť.Přidám ještě borůvkyTu želatinu jsem dala práškovou /čirou/ 2x 20g a myslím si,že je to až dost,příště zkusím z 1popř.1a1/2sáčku.Jinak v létě určitě osvěžující!

  • Honza | 19. 9. 2006 10:35

    To je opravdu bomba... díky.

  • Simča Sládková | 31. 8. 2006 11:21

    Děkuji, my jsme to taky dělali už mockrát - manžel i děti jsou na sladké a přitom máme takové ty "slovanské postavy", tak se snařím, aby to pohladilo chuťové buňky, ale ty tukové a by "utřely hubu":-)))). (Jen maličkost - jsem z pivovaru, ne z cukrárny:o)))) )

  • Eva Pajerková | 30. 8. 2006 19:41

    Paní Sladká tento recept už u nás v rodině děláme dobrých 20 let.Máme ho moc rádi a každému ho můžeme jen doporučit.Apopřát každému dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Nepečené Červenec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Banány Bílý jogurt Mandarinky Med Rozinky Šťáva z kompotu Tvaroh Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Kokosový dort

Kokosový dort

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

62
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
51
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Boloňské špagety podle Evy
Boloňské špagety podle Evy
Boloňské tousty
Boloňské tousty
Boloňský guláš na zítra
Boloňský guláš na zítra
Bombardino
Bombardino
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
  • Recepty.cz
  • Bomba na letní vedra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact