• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety naší rodinky
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské špagety naší rodinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské špagety naší rodinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • tuk pod cibulový základ
    • 1
      ks cibule větší
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata nebo velká sklenice sterilovaného leča
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • koření na špagety Vitana
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • sůl
    • 1
      balíček špagety možno i jiné těstoviny
    • 200
      g tvrdý sýr na posypání
    • pažitka nebo petržel na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, a dusíme až změknou.
2
Po té přidáme pokrájené vepřové maso, kečup, špagetové koření, sladkou papriku, sůl a ještě cca 5 min podusíme.
3
V průběhu dušení směsi uvaříme špagety dle návodu a po uvaření smícháme na hlubokém plechu společně se směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou či petrželkou a pečeme dorůžova (já zapékám v elektrické troubě při 180 °C cca 1/2 hod.).
4
Rodinka to přímo zbožňuje a jako přílohu milujeme kyselé okurky nebo sterilovanou červenou řepu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 29. 12. 2012 17:27

    Dobrý den, hledala jsem nějaký dobrý recept na boloňské špagety. Mám skoro dvouletého synka tak aby byl vhodný i pro něj. Našla jsem Váš recept trochu jsem ho poupravila a je výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Aby to mohl i můj malý (konzervu bych mu nedala) tak místo konzervy dávám mleté vepřové maso které dám na zrůžovělou cibulku pak přidám maso a dusím přidám jen rajčátka a podusím pak špetičku soli trošičku špagetového koření a trochu sladké papriky to celé rozmixuji ponorným mixérem(kvůli malému protože rajčátka dávám i se šlupkou) uvařím špagety omáčku dám na špagety posypu sýrem a malý i my se olizujeme až za ušima ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Nikolína | 29. 10. 2012 15:07

    Nám moc chutnalo :-) strašně dlouho jsem hledala nějaky recept kde mohu použít sterilizované lečo a až dnes koukám na ten Váš receptík a opravdu chválím mňam :D

  • Janaso | 9. 5. 2011 12:37

    Moc dobré jednoduché jídlo. Btw, dobrá rada ohledně konzervy.

  • Marťa F. | 10. 9. 2008 15:46

    nebylo to nejhorší, ale spíš než boloňské špagety mi to připomínalo lečo se špagetama

  • Dasule | 21. 2. 2008 08:23

    Taky souhlasím s Katkou - ještě je dobrý při nákupu konzervy zkoumat složení, jaký je skutečně masný podíl a kolik tuk a další....Jo a kupovat spíš konzervy? kde není jen "vepřové", ale dbát na "vepřové maso", nenechat se ošálit:-)Ale ta čínská prostě vede....

  • Dáda | 20. 11. 2007 10:53

    Souhlasím s Katkou R... Také kupuji jedině tyhle konzervy opravdu jsou nejlepší

  • Di | 4. 11. 2007 07:56

    Čínské konzervy (lančmít nebo vepřové ve vlastní šťávě) bývaly za mých studentských let ty nejlepší. S těmi dnešními se to nedá srovnat. Ale již cena té vaší svědčí o tom, že by to mohlo být lepší.

  • Katka R. | 3. 11. 2007 21:59

    Tak kuchařinky, ta nej konzerva, teda aspoň pro mě, je v bílo-červené plechovce s černým nápisem MeiNing, výrobce je táborská konzervárna PT servis a myslím, že ji vždycky platím kolem 40 penízků. A nenechte se mýlit, i když je na ní název napsaný čínsky, je fakt mňam! Dokonce jsem na www.idnes o ní četla, že vyhrála současně s Hamé Babice D test.

  • Jana | 2. 11. 2007 22:58

    Katko, jakou konzervu máte osvědčenou? Děkuji

  • Lucie Krejčí | 2. 11. 2007 22:36

    Jídla kde se používají už hotové konzervy mi nevadí, někdy si na nich doslova pochutnám. Ale některé konzervy se opravdu nehodí ani pro psy.Nemohla byste mi prozradit tu vaši osvědčenou ??? Páč na ty vaše špagetky mám docela chuťku. Děkuji :-))

  • Katka R. - autor | 2. 11. 2007 14:22

    Anonyme jde to samozřejmě s jakýmkoli masem dle chuti, už jsem zkoušela i z lunchmeatu, kuřecího a mletého masa, ale vepřovka zatím vítězí :-). Z toho mletého masa to dost plavalo v tuku, konzervu kupuju jen jedinou osvědčenou značku. Ozkoušej a uvidíš.

  • Anonym | 2. 11. 2007 09:58

    recept vypadá zajímavě ale vadí mě ta vepř. konzerva.mleté hovězí nebo směs hov.+vepř bude určitě lepší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kečup - jemný Koření na špagety Paprika Paprika - sladká Pažitka Rajčata Špagety Sůl Tuk Tvrdý sýr Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Polévka Machi
Polévka Machi
23
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka - vývar
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Bramborové wrapy s uzeným
Bramborové wrapy s uzeným
19
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety naší rodinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact