• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety naší rodinky
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské špagety naší rodinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské špagety naší rodinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • tuk pod cibulový základ
    • 1
      ks cibule větší
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata nebo velká sklenice sterilovaného leča
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • koření na špagety Vitana
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • sůl
    • 1
      balíček špagety možno i jiné těstoviny
    • 200
      g tvrdý sýr na posypání
    • pažitka nebo petržel na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, a dusíme až změknou.
2
Po té přidáme pokrájené vepřové maso, kečup, špagetové koření, sladkou papriku, sůl a ještě cca 5 min podusíme.
3
V průběhu dušení směsi uvaříme špagety dle návodu a po uvaření smícháme na hlubokém plechu společně se směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou či petrželkou a pečeme dorůžova (já zapékám v elektrické troubě při 180 °C cca 1/2 hod.).
4
Rodinka to přímo zbožňuje a jako přílohu milujeme kyselé okurky nebo sterilovanou červenou řepu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 29. 12. 2012 17:27

    Dobrý den, hledala jsem nějaký dobrý recept na boloňské špagety. Mám skoro dvouletého synka tak aby byl vhodný i pro něj. Našla jsem Váš recept trochu jsem ho poupravila a je výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Aby to mohl i můj malý (konzervu bych mu nedala) tak místo konzervy dávám mleté vepřové maso které dám na zrůžovělou cibulku pak přidám maso a dusím přidám jen rajčátka a podusím pak špetičku soli trošičku špagetového koření a trochu sladké papriky to celé rozmixuji ponorným mixérem(kvůli malému protože rajčátka dávám i se šlupkou) uvařím špagety omáčku dám na špagety posypu sýrem a malý i my se olizujeme až za ušima ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Nikolína | 29. 10. 2012 15:07

    Nám moc chutnalo :-) strašně dlouho jsem hledala nějaky recept kde mohu použít sterilizované lečo a až dnes koukám na ten Váš receptík a opravdu chválím mňam :D

  • Janaso | 9. 5. 2011 12:37

    Moc dobré jednoduché jídlo. Btw, dobrá rada ohledně konzervy.

  • Marťa F. | 10. 9. 2008 15:46

    nebylo to nejhorší, ale spíš než boloňské špagety mi to připomínalo lečo se špagetama

  • Dasule | 21. 2. 2008 08:23

    Taky souhlasím s Katkou - ještě je dobrý při nákupu konzervy zkoumat složení, jaký je skutečně masný podíl a kolik tuk a další....Jo a kupovat spíš konzervy? kde není jen "vepřové", ale dbát na "vepřové maso", nenechat se ošálit:-)Ale ta čínská prostě vede....

  • Dáda | 20. 11. 2007 10:53

    Souhlasím s Katkou R... Také kupuji jedině tyhle konzervy opravdu jsou nejlepší

  • Di | 4. 11. 2007 07:56

    Čínské konzervy (lančmít nebo vepřové ve vlastní šťávě) bývaly za mých studentských let ty nejlepší. S těmi dnešními se to nedá srovnat. Ale již cena té vaší svědčí o tom, že by to mohlo být lepší.

  • Katka R. | 3. 11. 2007 21:59

    Tak kuchařinky, ta nej konzerva, teda aspoň pro mě, je v bílo-červené plechovce s černým nápisem MeiNing, výrobce je táborská konzervárna PT servis a myslím, že ji vždycky platím kolem 40 penízků. A nenechte se mýlit, i když je na ní název napsaný čínsky, je fakt mňam! Dokonce jsem na www.idnes o ní četla, že vyhrála současně s Hamé Babice D test.

  • Jana | 2. 11. 2007 22:58

    Katko, jakou konzervu máte osvědčenou? Děkuji

  • Lucie Krejčí | 2. 11. 2007 22:36

    Jídla kde se používají už hotové konzervy mi nevadí, někdy si na nich doslova pochutnám. Ale některé konzervy se opravdu nehodí ani pro psy.Nemohla byste mi prozradit tu vaši osvědčenou ??? Páč na ty vaše špagetky mám docela chuťku. Děkuji :-))

  • Katka R. - autor | 2. 11. 2007 14:22

    Anonyme jde to samozřejmě s jakýmkoli masem dle chuti, už jsem zkoušela i z lunchmeatu, kuřecího a mletého masa, ale vepřovka zatím vítězí :-). Z toho mletého masa to dost plavalo v tuku, konzervu kupuju jen jedinou osvědčenou značku. Ozkoušej a uvidíš.

  • Anonym | 2. 11. 2007 09:58

    recept vypadá zajímavě ale vadí mě ta vepř. konzerva.mleté hovězí nebo směs hov.+vepř bude určitě lepší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kečup - jemný Koření na špagety Paprika Paprika - sladká Pažitka Rajčata Špagety Sůl Tuk Tvrdý sýr Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

91
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
65
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
48
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Peprná historka Bartoškovy (†78) kámošky Geislerové: Amnestie hned od dvou prezidentů!

Peprná historka Bartoškovy (†78) kámošky Geislerové: Amnestie hned od dvou prezidentů!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety naší rodinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact