Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo na dlouhé nudličky, cibuli a asi 4 stroužky česneku nasekáme najemno. Dáme vařit vodu na špagety. V hluboké pánvi na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme čenek a mrkev a prudce opražíme. Přidáme mleté maso, okořeníme a za stáleho míchání opékáme na středním plameni. Když maso zhnědně, přidáme pár lžic kečupu a kdo má raději řidší omáčku, podlije dobrým červeným vínkem (není nutné). Přikryjeme pokličkou a necháme dodusit. Mezitím dovaříme špagety. Na talíře dáme porce špaget, na to masovou směs a sypeme bohatě sýrem.
2
Toto je další variace na špagety stokrát jinak. U nás vyzkoušená a oblíbená. Podmínkou jsou ovšem špagety italské.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zora Manasová
|21. 8. 2010 12:13
Tiež si myslím, že kečup nie je práve najlepšie riešenie, ale dobre použité dobré víno nemôže pokaziť žiadne jedlo.
Frantisek Sedivy
|20. 8. 2010 13:11
Přesně,dává s tam jen čistě protlak,a ten ještě s cibulkou povařit chvili,at dostane jinou barvu i chut.Pak dat do toho maso osmahlé na cibulce,koření,červenou papriku,,sůl,pepř a na konec jak bude hotovo tak trošku cukru a 2 lžice tučné smetany,to nádherně zjemni chuť celé omáčky.Vino to jen skazí.
Hameé Babice
|12. 8. 2009 15:33
Ach jo!
Anonym
|3. 4. 2008 13:42
Souhlasím, Italove pouzivaji neapolskou omacku
Ester Tesolin
|7. 8. 2007 10:52
Nechápu proč tak "ničíte " italská jídla !Copak na těstoviny patrí ketchup !! To udělat v Itálii tak Vás ukříží za živa :)