Oloupané cibule nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso a osmahneme, poté osolíme - maso pustí šťávu. Pak přidáme rajčata a rajské protlaky a asi 10 min. vaříme na středním stupni.
2
Poté začneme dochucovat: přidáme rozetřený česnek, pepř, cukr, koření pěti vůní, a úplně nakonec zelené koření - bazalka a oregáno (oregána klidně dejte 3/4 sáčku).
Přidal jsem do toho špetku pálivé papriky. Bylo to moc dobré, ty pravé ingredience to posouvají výše, oproti stylu "osmahni mleté maso a prskni do toho kečup".
Kuris
večernice
|13. 12. 2013 20:31
z půl kila masa tak pro 4-5 lidí a přidala bych nastrouhanou mrkev a celer, trochu vody nebo vína
Přidal jsem ještě červenou papriku a s kořením jsem ,,šetřil,, proti původní verzi :-)
dasdsd sdds
|4. 3. 2008 00:03
dasdasdas
Autor
|17. 9. 2007 17:48
Pokud myslíte...ráda bych upozornila, že koření pěti vůní je taktéž dosti aromatické a ve spojení s oredánem, bazalkou a česnekem jsou chuť i vůně vynikající
Jozef T.
|11. 9. 2007 18:55
Nepoznám velkost sácku oregana, ale je vseobecne známe, ze susené má výraznejsiu chut nez cerstvé a ze teda doslova zabije vsetky ostatné prísady, ktoré doporucujete...