• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské špagety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 91
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské špagety
Nahrát fotku
 

Boloňské špagety

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • slunečnicový olej Trochu
    • sůl
    • 0,25
      ks pórek
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • hladká mouka
    • 0,25
      kostka masox
    • koření na mleté maso Nebo na špagety
    • 300
      g mleté maso - míchané
    • 1
      plechovka rajský protlak Malý

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme masox, na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně pokrájený česnek a dochutíme kořením. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josefka | 1. 3. 2017 12:35

    Tak tenhle recept rovnou zahoďte, masox a protlak vůbec nejsou třeba, čerstvé mleté maso a rajčata i v konzervě jsou nějak lepší :-(

  • Petr | 12. 3. 2016 22:42

    Je to dobrý, ale bez Masoxu prosím :)

  • Lussia | 25. 6. 2015 10:41

    Ač to má opravdu do oreginálu daleko, tak nám tahle varianta chutná a dokonce i hodně vybíravé dceři, což je co říct,ale nedávám masox,ale pouze vodu .).

  • misak | 1. 6. 2015 10:55

    Průšvih dal jsem to na špagety. Protlak , česnek a další průšvih - český olej.Když jsem si uvědomil své chyby vše jsem vyhodil a dal si suchý italský rohlík.Alespoň doufám že byl italský protože by hnusný. :-D

  • Cogito | 26. 4. 2015 07:59

    Když italský recept, tak jedině řapíkatý celer. Zaprvé. Zadruhé, žádná jediná originální, myšleno místní, omáčka toho názvu neexistuje. Mají v celém kraji spoustu receptů a všechny jsou tedy boloňské. Jinak je ten název volný a můžete si ho naplnit čím chcete. Kdo ví jak to je, ten chápe, kdo neví, bude se hádat, cítit se podveden nebo mu to bude jedno.

  • Cogito | 26. 4. 2015 07:30

    Ve svém svatém rozhořčení kážete také blud. Tak jako si drtivá většina Čechů představí při vyslovení slova celer tu kulatou bulvu, tak Italové zase celer řapíkatý. Takže propříště.

  • DarthVader | 15. 3. 2015 21:47

    Boloňská omáčka se nedává na špagety, ale na tagliattelle. To se dá odpustit, jasně, žádný velký problém. Ale krom mletého masa tam nepatří nic z toho, co je v receptu. masox? Protlak?mouka?pórek? česnek? koření na mleté maso (to ani nevim co je)? slunečnicový olej? to je asi lepší koupit hotovou v pixle, než tohle. Do omáčky patří rajčata, víno, mléko, játra, kořenová zelenina (mrkev,celer), cibule a salsicia(italská klobása), sůl, pepř, muškátový oříšek a olej jedině olivový.

  • Darth Vader | 15. 3. 2015 21:46

    Boloňská omáčka se nedává na špagety, ale na tagliattelle. To se dá odpustit, jasně, žádný velký problém. Ale krom mletého masa tam nepatří nic z toho, co je v receptu. masox? Protlak?mouka?pórek? česnek? koření na mleté maso (to ani nevim co je)? slunečnicový olej? to je asi lepší koupit hotovou v pixle, než tohle. Do omáčky patří rajčata, víno, mléko, játra, kořenová zelenina (mrkev,celer), cibule a salsicia(italská klobása), sůl, pepř, muškátový oříšek a olej jedině olivový.

  • Darth Vader | 15. 3. 2015 21:44

    Boloňská omáčka se nedává na špagety, ale na tagliattelle. To se dá odpustit, jasně, žádný velký problém. Ale krom mletého masa tam nepatří nic z toho, co je v receptu. masox? Protlak?mouka?pórek? česnek? koření na mleté maso (to ani nevim co je)? slunečnicový olej? to je asi lepší koupit hotovou v pixle, než tohle. Do omáčky patří rajčata, víno, mléko, játra, kořenová zelenina (mrkev,celer), cibule a salsicia(italská klobása), sůl, pepř, muškátový oříšek a olej jedině olivový.

  • klátič | 21. 1. 2015 13:30

    protlak jo ?... :-D spíše loupaná rajčata a kde je víno ?

  • Jan | 20. 11. 2014 20:49

    Tak to ještě že Italové neumí válčit. Pravda, že to nemá s opravdovýma Boloněma moc společného, ale za mě je to dobrý. :-D

  • HF | 1. 11. 2014 10:47

    Tohle NEJSOU Boloňské špagety a tenhle recept v žádném připade NENÍ italská kuchyň. Takove prznění italské kuchyně... Nechutnají Vám Boloňské špagety, tak si uděláme ČESKÉ a pojmenujeme to stejně, vždyť je to mnohem lepší... Pojmenujte to třeba omáčka na špagety nebo něco takového, ale promiňte, tohle je urážka italské kuchyně a nemá to s ní absolutně nic společného. Nemám nic proti experimentování s jidlem a různými recepty, chápu, že někomu originál Boloňská nechutná, kvůli tomu, že jsou tam játra a ty tomu jídlu dávají specifickou chuť, ale vyrobit tohle a nazývat to Boloňskou omáčkou... Tohle vidět Italové, tak nám vyhlásí válku...

  • David | 20. 7. 2014 23:10

    Ta fotka vypadá jak špagety ze školní jídelny, tahle stránka je plná blafů

  • clieo | 9. 7. 2014 14:10

    Bolonskou omacku miluje cela nase rodina, jen misto rajskyho protlaku nastrouham asi 7-9 rajcat a pridavam na dochuceni lzici cukru. Nechte si chutnat :-))

  • Lenka | 25. 6. 2014 14:34

    a nebo můžou vypadat i takhle :-) https://www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo

  • JC-GC | 1. 6. 2014 12:01

    <3

  • Nursultan Tulkybaiyew | 22. 3. 2014 12:26

    Ahoj, daji se koupit Italska loupana rajcata konzervovana primo pri sklizni. Jedna piksla stoji 40kc, pro 4 porce jsou treba 2.piksly.

  • Martin | 3. 6. 2013 21:15

    No, takhle opravdové boloňské špagety nevaří. To už bych se mohl dát špagety s kečupem.

  • m | 26. 3. 2013 18:11

    žasnu nad reakcemi

  • alena | 23. 3. 2013 09:05

    jasně souhlas v dnešní době musí člověk vařit s toho co má a hlavně na co má taky bych uměla uvařit ale jednou se najíme a pak budem zbytek měsíce koukat

  • RiP | 25. 2. 2013 09:50

    Tak problém je ale v tom, že tohle prostě NENÍ boloňská omáčka. Samozřejmě, že každý má rád něco jiného a kde kdo si originální recepty upravuje podle svého vč. mě. Ale když už něco prezentuji, tak bych neměl lidi klamat - a tohle prostě boloňská omáčka není. :-\

  • nela | 12. 2. 2013 10:41

    se poser , ti co si to nemužou dovolit, si tam daji eidam, kečup, a výrobní salám. Bohužel někdo musí vyžít s 3mi tisícemi na 4 lidi....

  • ovocnacek | 6. 2. 2013 23:06

    toto jsem našel na jednom webu a naprosto s tím souhlasím, je to skoro to samé. A nejlepší je udělat si takovou "sračku" z mletýho masa 50% (obsah tuku je těch dalších 50%) a kydnout to na špagety, nastrouhat eidam 30%, nalejt hodně kečupu, ten levný :-)) Je to mastný, sytý a manžel Tonda s Rexem to milujou. Hahahaha Nejsem žádný dietář mám rád českou kuchyni, což znamená poctivé omáčky, polévky, dušené hovězí, vepřové vmrkvi atd. ale TYTO praserecepty :'( na různé variace bolognese jsou hrozný. myslím ,že jsem dost dobrý kuchař, nikdo mě to neučil, prostě metoda pokus omyl. a recept typu mleté maso, ostrý kečup, provensálské koření jsem se naučil asi ve 12 letech.Ale je to jak vaření s retardem pro pomocné sbory. myslel jsem že je to něco super (ve 12 letech), doteď si to někdy uvařím s bratrem když jdem koukat na nějaké mistrovství . ale předložit to k večeři rodině, ?????????? to bych se styděl. povšimněte si různé obměny těchto receptů, buď jen kečup nebo navíc olivy nebo a to je prda zavařit do toho kus taveňáku. Lidi, nevařte Itálii, když ji neumíte O:-)

  • monča | 18. 1. 2013 17:55

    Někteří lidé co jsem dali komentář by se vážně měli zamyslet nad svým egem. U některých jsem se zasmála, nevim jak někdo může mít tolik řečí kvůli špagetám. Každý má jiné chuťové buňky, a každému prostě pravá boloňská omáčka nechutná, moje děti jí taky nesní.

  • Myšák | 15. 1. 2013 17:21

    Dovolím si nesouhlasit. Dělala jsem pravou omáčku z rajčat. Ale rajčata z marketu a ještě v zimě.... hnus. Poku člověk nemá vlastní, nemá smysl se pouštět do takové omáčky, protože není chutná. Zlatý protlak ;-)

  • Mania | 11. 1. 2013 12:58

    No lidi styďte se .) takových keců kvůli špagetám...když jste mistři vaření,nekoukejte na recepty na netu a nekomentujte.I já je dělám jinak...a kdybych měla dát do omáčky přímo rajčata,tak bych se pozvracela :P a bazalka je hnus .) a seru na Itálii když jsem v ČR :)

  • lamaCZek | 19. 12. 2012 13:22

    mouka?? mouka?? MOUKA??? MOUKA??????? I CRY RIVER :'(

  • Tomáš | 18. 12. 2012 14:05

    Docela bych chtěl vidět jak dokážeš udělat boloňské špagety na víc způsobů. Způsob jak připravit boloňské špagety je jen jeden a tenhle to rozhodně není. =-O =-O =-O

  • lucie | 24. 11. 2012 13:41

    OMG!!! toto ma byt jakoze co toto?.bohuzel znam jeste horsi verzi. s kecupem a vyrobnim salamem a samozrejmě posypane eidamem, jak jinak.

  • Petr | 8. 11. 2012 15:55

    Boloňské špagety Česká ostuda .Naučte se laskavě dělat špagety pravé italské .Hlavně se tam používá olivový olej a parmazán a ne eidam .Omáčka se dělá přímo z rajčat , a taky se používá Bazalka . Boloňské špagety Česká ostuda 8-)

  • Honza | 3. 11. 2012 11:01

    Přesně tak. Jen mi to tedy nepřijde pěkné ani podle ingrediencí, ani podle fotografie. Pojmenoval bych to třeba Babicovy boloňské špagety :-)

  • Michal | 26. 7. 2012 16:43

    jdi do prdele pí**** ;-) :-*

  • míša | 1. 5. 2012 18:39

    ahoj sexy muzi :p

  • mika | 1. 5. 2012 18:39

    ako mako opravdo malo tatteninto presno tako oko amko

  • oko | 1. 5. 2012 18:37

    no dobro jo to dobro alo to mako tatteninto oko?oko.so laslo maso

  • tobias | 29. 4. 2012 22:46

    :-\

  • Ina | 3. 11. 2011 14:04

    Dávám jedničku :-) , naprosto výborné. Přítel miluje Boloňské špagety a už jsem je dělala na různé způsoby, ale tyto mu chutnájí ze všech nejvíc. Moc jsme si pochutnali :-P

  • Ina | 3. 11. 2011 14:04

    Dávám jedničku :-) , naprosto výborné. Přítel miluje Boloňské špagety a už jsem je dělala na různé způsoby, ale tyto mu chutnájí ze všech nejvíc. Moc jsme si pochutnali :-P

  • Michal | 10. 7. 2011 11:44

    No vypadá to pěkně, ale Boloňské omáčce to má daleko jako tráboš k oktávce. Takže bych zvolil nějaké jiné pojmenování. Jelikož jsem zastánce že i ve vaření by se měli dodržovat nějaké standardy. Ale jinak to vypadá pěkně a věřím že jsem nikoho neurazil. :-)

  • WEliska | 11. 6. 2011 13:00

    Jednou to doufám zkusíme vypadá to MOC HEZKY :-P a třeba to bude CHUTNĚJŠÍ než normal boloňský špagety ;-)

  • althea | 22. 5. 2011 18:38

    Jednoduché a moc dobré. Trochu jsem se obávala že tam bude cítit moc pórek, ale nebyl. Bylo to jemné a báječné.

  • Tonča | 30. 3. 2011 20:38

    Směs je dobrá i na topinky

  • Daniel | 11. 3. 2011 14:05

    Miluji těstoviny a tyto se mi povedly podle RECEPTU.Vřela doporučuji.Daniel. <3

  • žíža | 27. 11. 2010 11:02

    dneska vyzkouším,výborný jídlo...italská kuchyně je best 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 06:29

    Místo oleje používám kousek špeku a někdy,ke konci vaření,přidám pokrájenou papriku... .Výborné a rychlé

  • Moskalik | 23. 10. 2010 22:37

    Nemá to chybu.

  • Martina Kroufková | 13. 7. 2010 16:05

    Dnes vyzkoušeno, moc dobré. Jako koření jsem dala oregáno, bazalku, saturejku a sušený česnek. Dávám za jedna.

  • Lucie Tesařová | 22. 3. 2010 19:37

    Fakt super.Je to moje nej jídlo,jako asi celá italská kuchyně

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 9. 1. 2010 20:34

    DĚLALA JSEM TO POPRVÉ A BYLO TO SUPER.

  • Jaroslava Hochmanová | 2. 1. 2010 22:52

    Recept zní zajímavě,hned ho zítra ozkouším

  • Aja Bouzková | 24. 11. 2009 16:10

    já to dělám podobně akorát že masa osmahnu na cibulce se slaninou a místo protlaku dám kečup,a nepoužívám krom soli žádné koření nebo masox.....a když chci úplnou rychlovku,nedělám omáčku z masa,ale nahradím jí klobásou nebo párky nakrájenými na kolečka,to je pak jídlo za 1/4 hod

  • marie nezlakova | 29. 3. 2009 15:12

    Já dělám jen z hovězího-právě kvůli tučnosti.Ale když je mnoho tuku,směs nechám vychladit a omastek,který vyplave ztuhne a dá se dobře sundat.Směs pak opět rozehřejete a určitě nebude plavat v tuku.

  • Dita Kadeřábková | 28. 3. 2009 13:13

    Děkuji za recept. Chtěla jsem poprosit vás znalejší o radu - omáčka mi nakonec plavala v omastku vypečeném z masa, nevíte co proti tomu udělat?? Děkuji!

  • Lucka Štefanovie | 26. 2. 2009 02:26

    dobrútka vyskúšam

  • milan roubal | 1. 1. 2009 10:43

    Gábi s tím sýrem to nemá chybu milan!

  • Jarek | 3. 4. 2008 13:40

    Trochu bych ten recept pozměnil...rozpálíme olej, osmahneme cervenou cibuli, pridáme zeleninu tzn. řapikaty celer, mrkev a najemno nakrajeny spek.Poté pridáme maso které dukkladne osmahneme zalijeme neapolskou omackou nebo drcenými rajčaty(da se bezne koupit).Jelikož jsou drcená rajčata řídká, omackau nechame varit asi dvě hodiny, mezitim pridame korení jako bobkový list,pepr ctyr barev, trochu oregana sul a cukr...nemeli bychom zapomenout na kapku cerveneho vína

  • Gábina Chotašová | 1. 4. 2008 12:33

    Výborné. Dala jsem pod maso cibuli a víc česneku, taky jsem přidala na množství masa jeden větší a jeden menší protlak. Pro zjemnění omáčky jsem zavařila do omáčky jeden obdélník taveného sýra.

  • Nej Jídlo | 11. 3. 2008 17:48

    mlsky mlsky...výborné jíídlo to NEJ!

  • Anonym | 9. 2. 2008 17:25

    Recepta neni originalni a nekdo od vas rozumi jak se dela SPAGHETTI....

  • KATKA | 15. 11. 2007 17:59

    SUPER JA TO TAKZ VARIM I MOJE SESTRA

  • sabina | 9. 10. 2007 19:07

    špagety miluji těstoviny jsou nejlepši

  • pucka namám | 27. 9. 2007 19:46

    fakt dobrýýýý!

  • Marta Kubaszková | 18. 8. 2007 09:35

    Místo protlaku přidejte loupaná rajčata, je to chuťově lepší.

  • anežka Ehmannová | 22. 6. 2007 21:02

    Italská jídla přímo miluju!

  • Radka | 1. 6. 2007 11:04

    Jo špagety ty ja miluju opravdu bezva

  • GABRIELA | 15. 5. 2007 14:04

    Do spravne bolonske omacky patri rapikaty celer, mrkev a cibule/porek :)

  • Šimon Costello | 2. 5. 2007 19:20

    Teda mňam mňam...fakt super

  • Klára Kholová | 30. 3. 2007 20:24

    Právě si na nich pochutnávám :) Ale myslím, že mouka a masox je zbytečný, místo pórku jsem dala cibuli a přidala jsem oregano a bazalku. Mňam mňam.

  • Janca | 22. 3. 2007 13:53

    Opravdu velmi chutné jídlo. Dělám ho často, ale ještě přidávám olivy a oregano.

  • Jolana Fričková | 12. 2. 2007 17:42

    Hned zitra udělám na večeři uš se těším mnam

  • Lidka Kábrtová | 2. 2. 2007 14:40

    Lado, hledejte šppagety, kde je napsáno buď semolina nebo tvrdá pšenice.

  • Anonym | 2. 2. 2007 14:22

    Doporučuju Ghigi. Pravé italské z tvrdé pšenice. Všechny druhy jsou skvělé. Špagety mají ve dvou tloušťkách, ty tenčí jsou úplně nepřekonatelné.

  • olča | 2. 2. 2007 13:43

    Máme nejraději veškeré těstoviny(tedy i špagety)Panzani.Opravdu se nerozvaří, nelepí se.

  • Lada | 2. 2. 2007 12:53

    Rád bych tento recept dnes vyzkoušel. Poraďte mi prosím, které špagety kupujete, tzn. které se nelepí, nejsou jako bláto, apod.? Moc děkuji za odpověď!

  • Michala Kollerová | 28. 1. 2007 00:45

    Bylo to moc dobré. Jen by bylo asi lepší dát na to množství masa, ze kterého jsem to dělala dát víc rajského protlaku. No, ale zase si manžel nemohl stěžovat, že by mu tam maso chybělo :) Jediné koření, které jsem použila byla majoránka a byla to bobma. Pak už jen česnek a cibuli. Nízkorozpočtové a časově nenáročné. Super

  • tralala | 17. 1. 2007 21:11

    Báječné!

  • Deny xxx | 16. 1. 2007 21:24

    mnam

  • juppigi juppigi | 5. 1. 2007 14:51

    Já dělám domácí boloňské špagety taky dost často, ale nesmí tam v masové směsi chybět pořádná a opravdu celá hrst bazalky- sušené a samozřejmě mrkev na nudličky. Je to velmi aromatické a dost se to blíží originálnímu receptu z itálie.Někdy je i zapékám na vyšší plecha ke konci zasypu sýrem do zlatova.

  • Laďka Dytrychová | 4. 1. 2007 13:42

    Vynikající! Rychlá, ale hlavně moc chutná večeře! I oběd samozřejmě. Opravdu výborné, dávám 1!

  • Ivana Bezděková | 22. 11. 2006 20:19

    Vynikající!!!!! Jen pozor na ten olej. Fakt jen trošku. A ten pórek tomu dává ten pravý šmrnc. Díky. Ivuša

  • Ivana Petrová | 22. 11. 2006 15:35

    Velmi chutné, dělala jsem je s nudličkami vepřového, málem jsme se o tu baštu s manželem poprali, příště musím připravit větší množství.

  • Marie Brudnová | 8. 11. 2006 00:14

    Fakt moc dobry. Vsem to moc chutnalo. Pridala jsem tam trochu cerveneho dezertniho vina a ten cesnek jsem rozmackala. Dik za inspiraci.

  • Martina | 1. 9. 2006 15:09

    Vyborne!! Nemela jsem porek, tak jsem pouzila cibuli, osmazila ji s platky cesneku na zacatku pred masem, pridala oregano, sladkou papriku, pepr a nema chybu, uz pry musim pristi tyden uvarit znovu, diky!!

  • Alena | 11. 8. 2006 19:00

    Minulý týden jsem to zkusila a bylo to vynikající! Akorát jsem tam na to množství masa dala rajské protlaky tři a byla to bomba... :-)

  • Tomas Rajtr | 4. 7. 2006 19:07

    no ja mam mamku po porodu a tak jsem to chtel delat jenom light - bez cesneku a porku. ani to vino jsem si netroufnul. ale musim dodat, ze to velmi splnilo moje ocekavani

  • LUCIE FREJOVÁ | 18. 5. 2006 12:46

    DÁ SE PŘIDAT I 1DECI ČERVENÉHO VÍNA.MY DÁVÁME I NAKRÁJENOU MRKEV NA KOLEČKA PŘED MASEM SPĚNĚNOU S CIBULKOU PAK TEPRVE MASO.JINAK VÝBORNY.

  • Eva Kadlecová | 28. 4. 2006 22:28

    Rohlík podélně rozřízneme nastrouháme tvrdý sýr Eidam na hrubo přidáme celé vejce sůl,česnek pepř a dobře promícháme musí být více sýra.Vše se namaže na rozpůlený rohlík a dá se to na rozpálený olej smažit namazanou stranou na pánav je to dorý,levný a hlavně sytý.dobrou chut

  • rob half | 20. 4. 2006 12:11

    ted jsem je dovaril a dojed.l parada dekuji za supr recept

  • Lidka Kábrtová | 17. 4. 2006 15:00

    Jsem moc ráda, že chutnalo. Tyhle špagety jsou u nás doma milované. Kdysi jsem je vymyslela pro dceru, protože nejí pórek a tohle je jediné jídlo, kam je vpašuju pokaždé.

  • tomashb | 17. 4. 2006 11:34

    Ted jsem je dodělal a je to fakt dobrota.Akorát jsem vynehcal pórek,ale i bez něj je to good :-)

  • Stáňa Michalová | 15. 4. 2006 15:46

    Dnes jsem vařila Vaše špagety s boloňskou omáčkou a bylo to vynikající.Celá rodina si pochutnala:) a hlavně sestra, která poslední dobou z důvodu vážné nemoci ztrácí chuť k jídlu.Děkuji moc:)

  • Lucy | 11. 4. 2006 19:42

    Výborné!!!

  • Hana Gregorová | 26. 3. 2006 09:48

    Neměla jsem mleté maso, dala jsem konzervu vepřového masa a taky to bylo moc dobré.

  • Tereza | 19. 3. 2006 14:48

    Vařila jsem dnes k obědu....výborné!!! Jako koření jsem přidala bazalku, oregano, petržel a pepř..nemělo to chybu.

  • Lidka Kábrtová | 25. 2. 2006 09:49

    Tommy, tak napište, jak jste dopadl. Jinak základem je skutečně dobré čerstvé maso :-).

  • Tommy69 | 25. 2. 2006 00:31

    Zitra jdu tohle varit pritelkyni k obedu..:) Tak mi drzte palecky, at ji to chutna..;)

  • lumen | 11. 2. 2006 10:56

    Uvolila jsem se, že dneska něco ukuchtím - a tenhle jednoduchý recept mi přišel akorát vhod..:-)A až bude víc času, zkusím to třeba i "po italsku".

  • Pavel Pavel | 8. 2. 2006 18:27

    perfektni recept.Prave jsem je dodelal a nakonec jsem pridal truchu cerveneho vina.Doporuciji vsem gurmanum.MNAM

  • Kateřina Pyszková | 7. 2. 2006 11:54

    Dneska jsem je dělala na oběd a byly báječné!!!!!!!! Neměla jsem ml. maso, tak jsem použila vepř. konzervu a vynechala pórek. Mohu všem doporučit!!!

  • kjhfdgfsh hgjjsu | 5. 2. 2006 18:28

    spagety mam moc rada tak to skusim

  • emmi | 14. 8. 2005 10:43

    Jídlo to je celkem dobrý, jenom jsem LIDLU koupil dost špatný maso /asi nějakou starou krávu/. Ted to projistotu zkoušim s gothajem /z LIDLU/ ;-)

  • maja | 14. 6. 2005 15:00

    hmmm tak to zkusím, vypadá to dobře!

  • Eva | 31. 5. 2005 10:36

    Ten recept ma zaujal pretože vypadá uplne jednoducho a dobre. Mrkva, víno a všetky ala boloňské doplňky sú úplně zbytočné. Viac sa mi zbierali slinky pri čítaní tohto receptu než receptu na pravú boloňskú omáčku. Málo je niekedy viac a myslím, že tu je to na mieste, preto ho hned vyskúšam.

  • Di | 21. 4. 2005 08:10

    K takovým ingrediencím bych dala spíše víno červené.

  • Lidka Kábrtová | 20. 4. 2005 20:36

    Je to takový můj kompromis. Ale tu mrkev jsem v tom už zkusila a je to dobré. Víno bylo bohužel vypito dřív, než se tam stihlo dostat a cibuli fakt nemůžu. Ale ten pórek tam cpu dál - je to jediné jídlo, ve kterém mi ho děti snědí.

  • Galladenne | 12. 4. 2005 20:18

    Souhlasím s panem Čehovským , ale protlak bych klidně nechala

  • Jaroslav Čehovský | 8. 4. 2005 13:08

    Omluvte mne, ale tohle nejsou Bolonske spagety, u bolonskych spaget tvori zaklad osmahla nakrajena cibulka s nastrouhanou mrkvi, mlete maso nejdrive orestovane a posleze podusene v bilem vine, a misto rajskeho protlaku bych pouzil spise loupana rajcata a rajcatovou passatu. porek zahodit a mouku taky, masox bych i nechal. takova priprava sice trva dele, zvlast, nez se delsim varenim omacka sama zhusti, ale vysledkem je opravdu lahodna omacka s originalni cerstvou rajcatovou chuti :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Koření na mleté maso Masox Mleté maso - míchané Pórek Rajský protlak Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Pečené kuře
Pečené kuře

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety po anglicku
Boloňské špagety po anglicku
Boloňské špagety podle Evy
Boloňské špagety podle Evy
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact