• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské špagety

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 18
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
8fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italská omáčka z mletého masa, mrkve, řapíkatého celeru, rajčat a červeného vína, je skvělá na špagety, pappardelle nebo fettuccine. Nezapomeňte na pořádnou nálož strouhaného parmazánu nakonec. Vychutnat si jí ale můžete i v zapečených lasagních.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks mrkev
    • 5
      snítka řapíkatý celer
    • olivový olej
    • 750
      g mleté maso hovězí a vepřové 3 : 2
    • 150
      ml červené víno
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata v plechovce
    • 200
      ml passata pasírovaná rajčata
    • 100
      ml mléko
    • muškátový oříšek podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      balíček špagety

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár minutách přidejte ostatní zeleninu a restujte asi 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidejte maso a vařečkou ho dobře rozmělněte, restujte ho, dokud není každý kousek opečený. Maso zalijte vínem, přiveďte k varu a nechte pár minut odvařit alkohol. Vmíchejte rajčata, rajčatovou passatu, promíchejte, přiklopte, přiveďte k varu, ztlumte oheň a pomalu vařte alespoň 90 minut. Na posledních 10 minut přilijte do hrnce mléko a omáčku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
3
Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody ve velkém hrnci. Vařte je asi o minutu méně, než je uvedený minimální čas na obalu. Sceďte je (zapomeňte na prolévání studenou vodou), přidejte do omáčky a dobře promíchejte. V horké omáčce se těstoviny ještě trochu dovaří, proto je dobré je úplně nedovařit. Těstoviny rozdělte do talířů a bohatě zasypte strouhaným parmazánem.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Mléko Mleté maso Mrkev Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Passata Pepř mletý Řapíkatý celer Špagety Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

187
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
75
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
52
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
33
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
17
Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Vanilkové řezy "POLÁRKA"…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety po anglicku
Boloňské špagety po anglicku
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact