• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské ragú s tagliatele
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské ragú s tagliatele

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské ragú s tagliatele
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,50
      l rajský protlak
    • 1
      balení prosciutto
    • 2
      stroužek drcený česnek
    • 2
      ks mírně pálivá paprika někdy používám i beraní rohy
    • extra panenský olivový olej
    • 550
      g tagliatelle
    • strouhaný parmazán
    • 0,30
      l červené víno
    • 1
      špetka bazalka čerstvé lístky nebo sušená

Postup přípravy receptu

1
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava.
2
Nejprve dáme do misky mleté hovězí maso, které má pokojovou teplotu a zalejeme červeným vínem. Necháme odležet.
3
Mezitím dáme na pánev olivový olej, do kterého přilijeme velmi malé množství vody. Dáme na sporák a počkáme, až se olej rozpálí.
4
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a dva stroužky česneku, které rozpůlíme a rozdrtíme nožem. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a natrháme na menší kousky. Na směs natrháme několik plátků prosciutta.
5
Počkáme, až cibule zesklovatí, a přidáme maso naložené v červeném vínu. Předtím však maso zbavíme přebytečného vína - na pánev by mělo jít jen tolik vína, kolik maso stačilo vstřebat.
6
Směs důkladně promícháme a na středním plameni mícháme tak dlouho, až se odpaří skoro všechna tekutina. Přidáme rajský protlak, natrhané lístky bazalky (může být i sušená - v tom případě jí přidáme méně) a opět důkladně promícháme. Necháme na plameni, dokud se opět neodpaří většina tekutiny.
7
Mezitím dáme do vroucí osolené vody tagliatele a vaříme, dokud nezačnou sklovatět, ne však do úplného uvaření - pokud je na obalu např. uvedeno, že se mají vařit 8 minut, vaříme jen 6.
8
Zatímco se těstoviny vaří, ochutnáme ragú a v případě potřeby přidáme sůl - podle toho, kolik jsme použili prosciutta, by mělo být dostatečně slané, ale záleží na individuální chuti. Já skoro nikdy sůl nepřidávám. Je také třeba počítat se slaností, které se do jídla dostane s vodou z těstovin a také z parmazánu, kterým se výsledný pokrm posype.
9
Následně těstoviny zcedíme a přidáme na pánev s ragú, promícháme a necháme na plameni 90 sekund až 2 minuty, zkrátka tak dlouho, kolik těstoviný potřebují, aby byly al dente. Je důležité těstoviny přidat na pánev mokré, tzn. i s trochou té vody, ve které se vařily. Těstoviny nikdy neproplachujeme.
10
Výsledný pokrm posypeme podle chuti parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Parma | 16. 2. 2014 14:01

    Super recep, klobouk dolů!...Já sice vynechávám protlak, někdy i proscuito, ale přidávám 0,5l pasírovaných rajčat, 2 lžičky cukru a taky oregano. Nic ale nemění na tom, že to je chutný recept. Když to žena udělá chlapovi, tak ten si ji zamiluje navždy!!!:-) 8-)

  • Martin Parma | 16. 2. 2014 13:56

    Je to neskutečně výborný recept...klobouk dolů. Já sice přidávám 0,5l pasírovaných rajčat, protlak vůbec, trochu oregana a 2 lžičky cukru, ale to nic nemění na tom, že to skvělá věc. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červené víno Cibule Drcený česnek Extra panenský olivový olej Mírně pálivá paprika Mleté maso - hovězí Mrkev Prosciutto Rajský protlak Strouhaný parmazán Tagliatelle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

182
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
56
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Boloňské ragú s tagliatele
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact