• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské ragú s tagliatele
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské ragú s tagliatele

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské ragú s tagliatele
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,50
      l rajský protlak
    • 1
      balení prosciutto
    • 2
      stroužek drcený česnek
    • 2
      ks mírně pálivá paprika někdy používám i beraní rohy
    • extra panenský olivový olej
    • 550
      g tagliatelle
    • strouhaný parmazán
    • 0,30
      l červené víno
    • 1
      špetka bazalka čerstvé lístky nebo sušená

Postup přípravy receptu

1
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava.
2
Nejprve dáme do misky mleté hovězí maso, které má pokojovou teplotu a zalejeme červeným vínem. Necháme odležet.
3
Mezitím dáme na pánev olivový olej, do kterého přilijeme velmi malé množství vody. Dáme na sporák a počkáme, až se olej rozpálí.
4
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a dva stroužky česneku, které rozpůlíme a rozdrtíme nožem. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a natrháme na menší kousky. Na směs natrháme několik plátků prosciutta.
5
Počkáme, až cibule zesklovatí, a přidáme maso naložené v červeném vínu. Předtím však maso zbavíme přebytečného vína - na pánev by mělo jít jen tolik vína, kolik maso stačilo vstřebat.
6
Směs důkladně promícháme a na středním plameni mícháme tak dlouho, až se odpaří skoro všechna tekutina. Přidáme rajský protlak, natrhané lístky bazalky (může být i sušená - v tom případě jí přidáme méně) a opět důkladně promícháme. Necháme na plameni, dokud se opět neodpaří většina tekutiny.
7
Mezitím dáme do vroucí osolené vody tagliatele a vaříme, dokud nezačnou sklovatět, ne však do úplného uvaření - pokud je na obalu např. uvedeno, že se mají vařit 8 minut, vaříme jen 6.
8
Zatímco se těstoviny vaří, ochutnáme ragú a v případě potřeby přidáme sůl - podle toho, kolik jsme použili prosciutta, by mělo být dostatečně slané, ale záleží na individuální chuti. Já skoro nikdy sůl nepřidávám. Je také třeba počítat se slaností, které se do jídla dostane s vodou z těstovin a také z parmazánu, kterým se výsledný pokrm posype.
9
Následně těstoviny zcedíme a přidáme na pánev s ragú, promícháme a necháme na plameni 90 sekund až 2 minuty, zkrátka tak dlouho, kolik těstoviný potřebují, aby byly al dente. Je důležité těstoviny přidat na pánev mokré, tzn. i s trochou té vody, ve které se vařily. Těstoviny nikdy neproplachujeme.
10
Výsledný pokrm posypeme podle chuti parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Parma | 16. 2. 2014 14:01

    Super recep, klobouk dolů!...Já sice vynechávám protlak, někdy i proscuito, ale přidávám 0,5l pasírovaných rajčat, 2 lžičky cukru a taky oregano. Nic ale nemění na tom, že to je chutný recept. Když to žena udělá chlapovi, tak ten si ji zamiluje navždy!!!:-) 8-)

  • Martin Parma | 16. 2. 2014 13:56

    Je to neskutečně výborný recept...klobouk dolů. Já sice přidávám 0,5l pasírovaných rajčat, protlak vůbec, trochu oregana a 2 lžičky cukru, ale to nic nemění na tom, že to skvělá věc. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červené víno Cibule Drcený česnek Extra panenský olivový olej Mírně pálivá paprika Mleté maso - hovězí Mrkev Prosciutto Rajský protlak Strouhaný parmazán Tagliatelle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Pražský koláč

Pražský koláč

Kokosky II.

Kokosky II.

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Celerové placičky

Celerové placičky

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Rybář Vágner chytil na Vranově monstum: Sumec má 268 cm!

Rybář Vágner chytil na Vranově monstum: Sumec má 268 cm!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Boloňské ragú s tagliatele
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact