• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské brambory
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské brambory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 93
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory velké, uvařené ve slupce (25 minut)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks rajský protlak
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • 70
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s lžící cukru a ještě tak dvě minuty restujeme. Brambory oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme.
2
Bramborovou masu pokrájíme, smícháme s parmezánem a přidáme k masu. Promícháme a naplníme lžičkou vydlabané brambory - hezky do kopečka. Brambory dáme na pomaštěný plech (nebo pečící papír)a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut. Pokud se kolébají, malinko je dole seřízneme - před pečením.
3
Do směsi dle chuti můžeme vmíchat na kousky pokrájenou papriku, olivy nebo bylinky.
4
Podáváme se zeleninou, můžeme posypat strouhaným parmezánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ráďa | 26. 11. 2016 07:26

    Výborný <3 :-* :-* :-)) <3

  • Romi | 12. 5. 2016 18:53

    Pouzili jsme podobny syr Parmigiano Reggiano a bylo to vynikajici. Dekujeme za recept.

  • Hana Zlatnikova | 15. 2. 2016 18:35

    Delali jsme si je v nedeli k veceri. Byly vynikajici :-*

  • Hany | 25. 9. 2015 22:24

    Bylo to skvele, dekuji za inspiraci.

  • Alby | 23. 3. 2015 18:52

    Naozaj vynikajuci :-)

  • Romana | 10. 5. 2014 14:20

    Děkujeme, byla to velikánská dobrota.

  • Engie | 13. 2. 2014 16:47

    Mela sem jich plny pekac a sou pryc, super.

  • Denisa | 11. 1. 2014 19:53

    Zatím to vypada dobře akorat jsem cesnek na oleji prvne osnazila v celku a na to dala cibulku s cervenou paprikou a na to dala osmažit mleté maso a luxus..:-)

  • mamina | 15. 11. 2013 14:09

    senzace! :-))

  • Lucie P. | 25. 6. 2013 12:47

    Doma sem měla ještě pár starých brambor, tak jsem hladala co s nima. Výborný oběd.

  • S. Wehrenbergerová | 9. 2. 2013 20:50

    Máme rádi s přítelem pikantní a kořeněná jídla a tak jsem navíc použila mleté chilli a provensálské bylinky, parmazán jsem vynechala, protože prostě nebyl, ale i tak to byla výborná zkušenost v mém kulinářském vývoji, díky.

  • veronika | 12. 8. 2012 12:31

    mnam,opravdu skvele,delala jsem uz nekolikrat a dnes je mamepo mensi pauze na obed,plus dipek ze zakysane smetany no opravdu lahudka,DOPORUCUJI 8-)

  • K.K. | 17. 7. 2012 15:22

    nejlepší brambory <:-) <3

  • Kiki | 4. 4. 2012 20:15

    taky jim řikáme lodičky jsou výborný ale dlouho jsem je nedělala :-(

  • Iva Lišková | 26. 2. 2012 15:54

    My jim říkáme bramborové lodičky a místo parmazánu dávám tvrdý sýr. U nás mají velký úspěch :-) .

  • Kozlová J. | 6. 12. 2011 10:27

    Děti by je mohly mít obden a snad by se jich ani nepřejedly. Do mletého masa už přidávám i papriku, cibuli, celer a taky je to výborný.

  • Zara | 2. 8. 2011 19:37

    vynikajici, dekuji

  • Slunicko | 9. 7. 2011 20:07

    byla to mnamina, Frekvence 1 dnes taky varila tuhle dobrotu, u kamen to v tom vedru byl des, ale ve vysledku PARADA :-* <3 <:-) :-P :-) ;-)

  • Sněhurka | 24. 5. 2011 19:38

    Perfektní O:-) !!! o dvě studené brambory jsme se málem poprali :-[ :-)

  • Andrea | 28. 4. 2011 11:32

    Doma máme ještě dost starých, takových gumovějších brambor a na toto jsou ideální. Všichni jsme si pochutnali a než budou brambory nové, tak recept ještě párkrát zopakuji. Místo parmazánu jsem použila uzený sýr a bylo to vynikající, sýr jsem sypala i před dopečením.

  • Marie | 6. 3. 2011 19:05

    Proč křičíte?Pro nás jsem dělala z 12 brambor a bylo to fantastické!Budu dělat častěji :-)) .

  • marcela | 6. 1. 2011 10:43

    :'( :'(

  • Radka Křížová | 12. 3. 2010 11:49

    tenhle recept dělám s různými obměnami -podle toho,co je doma- už dlouho, je to jednoduché,relativně levné a skvěle to vypadá. jednou jsem na posezení dělala tyto a špenátem plněné brambory a společně to vypadalo fakt super a zmizelo to okamžitě

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2010 19:45

    No Jirko, vypadá to famózne. A už sa mi slinky zbiehajú.

  • Di - | 10. 3. 2010 19:05

    Taky mám pocit, že parmazán zmizel z regálů například v Albertu. A k té pochvale - to přece není samochvála, Jiří. Přece sem nebudete dávat recepty, které sám nepovažujete za skvělé.

  • Pája S | 10. 3. 2010 18:54

    :-) Jen se pochval,nikdo jiný to za tebe neudělá :-)))Máš taky proč.;-) Ten parmazán určo seženeš v Makru a možná v Globu.Ale jak píšeš,s nivou by to nemuselo být vůbec marný.:-)

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 16:46

    Pájo,byl to luxus!Já vím,samochvála smrdí:-)...,ale...:-).Příště vyzkouším s nivou místo parmazánu,zaprvé to vyjde levněji a zadruhé sehnat parmazán byl téměř nadlidský výkon:-( !

  • Pája S | 2. 2. 2010 12:40

    Toto bych klidně prubla i jako pohoštění .ale použila bych menší brambory a na mísu vyloženou salátem či jinou zeleninou a strouhla bych ještě sýr .Mňam.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Mleté maso Parmazán Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

128
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
49
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
30
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské špagety
Boloňské špagety
  • Recepty.cz
  • Boloňské brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact