Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s lžící cukru a ještě tak dvě minuty restujeme. Brambory oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme.
2
Bramborovou masu pokrájíme, smícháme s parmezánem a přidáme k masu. Promícháme a naplníme lžičkou vydlabané brambory - hezky do kopečka. Brambory dáme na pomaštěný plech (nebo pečící papír)a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut. Pokud se kolébají, malinko je dole seřízneme - před pečením.
3
Do směsi dle chuti můžeme vmíchat na kousky pokrájenou papriku, olivy nebo bylinky.
4
Podáváme se zeleninou, můžeme posypat strouhaným parmezánem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ráďa
|26. 11. 2016 07:26
Výborný <3 :-* :-* :-)) <3
Romi
|12. 5. 2016 18:53
Pouzili jsme podobny syr Parmigiano Reggiano a bylo to vynikajici. Dekujeme za recept.
Hana Zlatnikova
|15. 2. 2016 18:35
Delali jsme si je v nedeli k veceri. Byly vynikajici :-*
Hany
|25. 9. 2015 22:24
Bylo to skvele, dekuji za inspiraci.
Alby
|23. 3. 2015 18:52
Naozaj vynikajuci :-)
Romana
|10. 5. 2014 14:20
Děkujeme, byla to velikánská dobrota.
Engie
|13. 2. 2014 16:47
Mela sem jich plny pekac a sou pryc, super.
Denisa
|11. 1. 2014 19:53
Zatím to vypada dobře akorat jsem cesnek na oleji prvne osnazila v celku a na to dala cibulku s cervenou paprikou a na to dala osmažit mleté maso a luxus..:-)
mamina
|15. 11. 2013 14:09
senzace! :-))
Lucie P.
|25. 6. 2013 12:47
Doma sem měla ještě pár starých brambor, tak jsem hladala co s nima. Výborný oběd.
S. Wehrenbergerová
|9. 2. 2013 20:50
Máme rádi s přítelem pikantní a kořeněná jídla a tak jsem navíc použila mleté chilli a provensálské bylinky, parmazán jsem vynechala, protože prostě nebyl, ale i tak to byla výborná zkušenost v mém kulinářském vývoji, díky.
veronika
|12. 8. 2012 12:31
mnam,opravdu skvele,delala jsem uz nekolikrat a dnes je mamepo mensi pauze na obed,plus dipek ze zakysane smetany no opravdu lahudka,DOPORUCUJI 8-)
K.K.
|17. 7. 2012 15:22
nejlepší brambory <:-) <3
Kiki
|4. 4. 2012 20:15
taky jim řikáme lodičky jsou výborný ale dlouho jsem je nedělala :-(
Iva Lišková
|26. 2. 2012 15:54
My jim říkáme bramborové lodičky a místo parmazánu dávám tvrdý sýr. U nás mají velký úspěch :-) .
Kozlová J.
|6. 12. 2011 10:27
Děti by je mohly mít obden a snad by se jich ani nepřejedly. Do mletého masa už přidávám i papriku, cibuli, celer a taky je to výborný.
Zara
|2. 8. 2011 19:37
vynikajici, dekuji
Slunicko
|9. 7. 2011 20:07
byla to mnamina, Frekvence 1 dnes taky varila tuhle dobrotu, u kamen to v tom vedru byl des, ale ve vysledku PARADA :-* <3 <:-) :-P :-) ;-)
Sněhurka
|24. 5. 2011 19:38
Perfektní O:-) !!! o dvě studené brambory jsme se málem poprali :-[ :-)
Andrea
|28. 4. 2011 11:32
Doma máme ještě dost starých, takových gumovějších brambor a na toto jsou ideální. Všichni jsme si pochutnali a než budou brambory nové, tak recept ještě párkrát zopakuji. Místo parmazánu jsem použila uzený sýr a bylo to vynikající, sýr jsem sypala i před dopečením.
Marie
|6. 3. 2011 19:05
Proč křičíte?Pro nás jsem dělala z 12 brambor a bylo to fantastické!Budu dělat častěji :-)) .
marcela
|6. 1. 2011 10:43
Radka Křížová
|12. 3. 2010 11:49
tenhle recept dělám s různými obměnami -podle toho,co je doma- už dlouho, je to jednoduché,relativně levné a skvěle to vypadá. jednou jsem na posezení dělala tyto a špenátem plněné brambory a společně to vypadalo fakt super a zmizelo to okamžitě
Klára Keselyova
|10. 3. 2010 19:45
No Jirko, vypadá to famózne. A už sa mi slinky zbiehajú.
Di -
|10. 3. 2010 19:05
Taky mám pocit, že parmazán zmizel z regálů například v Albertu. A k té pochvale - to přece není samochvála, Jiří. Přece sem nebudete dávat recepty, které sám nepovažujete za skvělé.
Pája S
|10. 3. 2010 18:54
:-) Jen se pochval,nikdo jiný to za tebe neudělá :-)))Máš taky proč.;-) Ten parmazán určo seženeš v Makru a možná v Globu.Ale jak píšeš,s nivou by to nemuselo být vůbec marný.:-)
recepty 73
|10. 3. 2010 16:46
Pájo,byl to luxus!Já vím,samochvála smrdí:-)...,ale...:-).Příště vyzkouším s nivou místo parmazánu,zaprvé to vyjde levněji a zadruhé sehnat parmazán byl téměř nadlidský výkon:-( !
Pája S
|2. 2. 2010 12:40
Toto bych klidně prubla i jako pohoštění .ale použila bych menší brambory a na mísu vyloženou salátem či jinou zeleninou a strouhla bych ještě sýr .Mňam.:-)