• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské brambory
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské brambory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 93
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory velké, uvařené ve slupce (25 minut)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks rajský protlak
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • 70
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s lžící cukru a ještě tak dvě minuty restujeme. Brambory oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme.
2
Bramborovou masu pokrájíme, smícháme s parmezánem a přidáme k masu. Promícháme a naplníme lžičkou vydlabané brambory - hezky do kopečka. Brambory dáme na pomaštěný plech (nebo pečící papír)a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut. Pokud se kolébají, malinko je dole seřízneme - před pečením.
3
Do směsi dle chuti můžeme vmíchat na kousky pokrájenou papriku, olivy nebo bylinky.
4
Podáváme se zeleninou, můžeme posypat strouhaným parmezánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ráďa | 26. 11. 2016 07:26

    Výborný <3 :-* :-* :-)) <3

  • Romi | 12. 5. 2016 18:53

    Pouzili jsme podobny syr Parmigiano Reggiano a bylo to vynikajici. Dekujeme za recept.

  • Hana Zlatnikova | 15. 2. 2016 18:35

    Delali jsme si je v nedeli k veceri. Byly vynikajici :-*

  • Hany | 25. 9. 2015 22:24

    Bylo to skvele, dekuji za inspiraci.

  • Alby | 23. 3. 2015 18:52

    Naozaj vynikajuci :-)

  • Romana | 10. 5. 2014 14:20

    Děkujeme, byla to velikánská dobrota.

  • Engie | 13. 2. 2014 16:47

    Mela sem jich plny pekac a sou pryc, super.

  • Denisa | 11. 1. 2014 19:53

    Zatím to vypada dobře akorat jsem cesnek na oleji prvne osnazila v celku a na to dala cibulku s cervenou paprikou a na to dala osmažit mleté maso a luxus..:-)

  • mamina | 15. 11. 2013 14:09

    senzace! :-))

  • Lucie P. | 25. 6. 2013 12:47

    Doma sem měla ještě pár starých brambor, tak jsem hladala co s nima. Výborný oběd.

  • S. Wehrenbergerová | 9. 2. 2013 20:50

    Máme rádi s přítelem pikantní a kořeněná jídla a tak jsem navíc použila mleté chilli a provensálské bylinky, parmazán jsem vynechala, protože prostě nebyl, ale i tak to byla výborná zkušenost v mém kulinářském vývoji, díky.

  • veronika | 12. 8. 2012 12:31

    mnam,opravdu skvele,delala jsem uz nekolikrat a dnes je mamepo mensi pauze na obed,plus dipek ze zakysane smetany no opravdu lahudka,DOPORUCUJI 8-)

  • K.K. | 17. 7. 2012 15:22

    nejlepší brambory <:-) <3

  • Kiki | 4. 4. 2012 20:15

    taky jim řikáme lodičky jsou výborný ale dlouho jsem je nedělala :-(

  • Iva Lišková | 26. 2. 2012 15:54

    My jim říkáme bramborové lodičky a místo parmazánu dávám tvrdý sýr. U nás mají velký úspěch :-) .

  • Kozlová J. | 6. 12. 2011 10:27

    Děti by je mohly mít obden a snad by se jich ani nepřejedly. Do mletého masa už přidávám i papriku, cibuli, celer a taky je to výborný.

  • Zara | 2. 8. 2011 19:37

    vynikajici, dekuji

  • Slunicko | 9. 7. 2011 20:07

    byla to mnamina, Frekvence 1 dnes taky varila tuhle dobrotu, u kamen to v tom vedru byl des, ale ve vysledku PARADA :-* <3 <:-) :-P :-) ;-)

  • Sněhurka | 24. 5. 2011 19:38

    Perfektní O:-) !!! o dvě studené brambory jsme se málem poprali :-[ :-)

  • Andrea | 28. 4. 2011 11:32

    Doma máme ještě dost starých, takových gumovějších brambor a na toto jsou ideální. Všichni jsme si pochutnali a než budou brambory nové, tak recept ještě párkrát zopakuji. Místo parmazánu jsem použila uzený sýr a bylo to vynikající, sýr jsem sypala i před dopečením.

  • Marie | 6. 3. 2011 19:05

    Proč křičíte?Pro nás jsem dělala z 12 brambor a bylo to fantastické!Budu dělat častěji :-)) .

  • marcela | 6. 1. 2011 10:43

    :'( :'(

  • Radka Křížová | 12. 3. 2010 11:49

    tenhle recept dělám s různými obměnami -podle toho,co je doma- už dlouho, je to jednoduché,relativně levné a skvěle to vypadá. jednou jsem na posezení dělala tyto a špenátem plněné brambory a společně to vypadalo fakt super a zmizelo to okamžitě

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2010 19:45

    No Jirko, vypadá to famózne. A už sa mi slinky zbiehajú.

  • Di - | 10. 3. 2010 19:05

    Taky mám pocit, že parmazán zmizel z regálů například v Albertu. A k té pochvale - to přece není samochvála, Jiří. Přece sem nebudete dávat recepty, které sám nepovažujete za skvělé.

  • Pája S | 10. 3. 2010 18:54

    :-) Jen se pochval,nikdo jiný to za tebe neudělá :-)))Máš taky proč.;-) Ten parmazán určo seženeš v Makru a možná v Globu.Ale jak píšeš,s nivou by to nemuselo být vůbec marný.:-)

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 16:46

    Pájo,byl to luxus!Já vím,samochvála smrdí:-)...,ale...:-).Příště vyzkouším s nivou místo parmazánu,zaprvé to vyjde levněji a zadruhé sehnat parmazán byl téměř nadlidský výkon:-( !

  • Pája S | 2. 2. 2010 12:40

    Toto bych klidně prubla i jako pohoštění .ale použila bych menší brambory a na mísu vyloženou salátem či jinou zeleninou a strouhla bych ještě sýr .Mňam.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Mleté maso Parmazán Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Šumajstr

Šumajstr

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské špagety
Boloňské špagety
  • Recepty.cz
  • Boloňské brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact