• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská pizza

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
6fotografií
Nahrát fotku
 

Boloňská omáčka nepatří jen na špagety. Směs na cibulce, česneku, mrkvi a řapíkatém celeru orestovaného mletého hovězího, zalitá drcenými rajčaty a ovoněná tymiánem, báječně chutná i na pizze.

Suroviny

2 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      snítka petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
  • základní těsto
    • 500
      g hladká mouka kvalitní 00
    • 10
      g droždí
    • 320
      ml vlažná voda
    • pizza mouka semolina na podsypání,
    • olej na vytření mísy

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer. Po pár minutách přidejte plátky česneku a maso. Dál restujte, dokud se maso nezačne rozpadat. Osolte, opepřete, zalijte rajčaty a asi 100 ml vody. Přidejte otrhané lístky tymiánu a pod poklicí duste zhruba 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto na pomoučněném válu vytáhněte rukama na dvě tenké pizzy. Potřete je zchladlou omáčkou. Pečte v troubě asi 15 minut.
3
Pizzu posypte nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, ihned podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Plněná pizza calzone

Plněná pizza calzone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Česnek Droždí Hladká mouka Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Pepř mletý Petrželka Pizza mouka Rajčatové pyré Snítka tymiánu Sůl Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
27
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
24
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact